Annonce:
Annonce:

Drama i Brøndby: Kroatien basker Sverige

Kroatien lykkedes med nød og næppe at slå de svenske underdogs med 25-24 i et sandt håndbold drama, hvor Sverige tilslut inkasserede direkte rødt

Kroaterne trak det længste strå mod Sverige. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Kroaterne trak det længste strå mod Sverige. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Annonce:
Følg Håndbold

BRØNDBY (ekstrabladet.dk): Der var tænding på fra starten, da Sverige og Kroatien her til aften tørnede sammen i gruppefinalen i gruppe D, hvor de to nationer sloges om førstepladsen og videre avancement til mellemrunden med maksimumpoint.

På trods af knap 4.500 euforiske svenskere på lægterne var det de kroatiske verdensstjerner, der kom bedst fra start i kampens indledning.

Anført af superstjernen Domagoj Duvnjak havde svenskerne ikke meget at juble over i kampens første ti minutter. Med tre mål fra den 1.97 meter høje kroat i kampens indledning tog Duvnjak egenhændigt en del af trykket fra de svenske tilskuere, der i aftenens anledning havde overtaget hallen.

Klavs Bruun taber to kasser bajere

Annonce:

Men efter en noget nervøs indledning besluttede de svenske ’hjemmebane’-darlings sig for, at det skulle være anderledes. Med to mål fra Aalborg Håndbolds Johan Jakobsen vente svenskerne 3-1 til 3-5 i svensk favør på små to minutter.

Det satte for alvor gang i de svenske fans der selvantændte i Brøndby Hallen og skabte et inferno af jubel og sang, der snildt vil kunne måle sig med den noget middelmådige støtte, danskerne har stået for i Boxen under Danmarks kampe.

Det enorme lydkulissen var så intens at Domagoj Duvnjak efter sin scoring til 4-6 tyssede på de larmende svenskere, hvilket kostede den provokerende kroat et gult kort.

Første halvleg var i høj grad præget af to stærkt spillende forsvar og målmænd, som var årsagen til, at de to mandskaber kunne gå til pause ved stillingen 10-9 i kroatisk favør.

Sportschef: Bedst hvis vi taber til Spanien

Annonce:

Begge hold bragede ud til anden halvleg på samme måde, som de gjorde til første, og fulgtes godt ad. De to mandskaber havde i starten af halvlegen mere end svært ved at nørkle modstandernes forsvar op, og kampen blev en affære præget af hårde tacklinger og flere tominuttersudvisninger.

Eneste angrebsmæssige lyspunkt var Duvnjak, der med flere bagoms-afleveringer og snedige indspil til stregen sørgede for at kroaterne med et kvarter igen kunne nyde en tilværelse foran med 16-15.

Et jammerligt svensk angreb kunne prise sig lykkelig for Johan Sjöstrand i målet, der i lang tid formåede at holde svenskerne inde i kampen.

EM-spillere i farezonen gider ikke spekulation

Men i sidste ende var den svenske opbakning og stærke målmandsspil ikke nok til at sikre overraskelsen og med direkte rødtkort til svenske Tobias Karlsson i de døende minutter var svenskernes skæbne besejlet, og de måtte se sig slået af Kroatien med 25-24

Dermed er Kroaterne videre til mellemrunden med fire point, mens svenskerne med puljens andenplads tager 2 point med videre.

Kroatisk keeper: Glem det, Landin kan ikke redde jer

I aftenens sidste kamp mellem Montenegro og Hviderusland, hvem der skal have den sidste plads i mellemrunden.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: