Landin tvivlede på sig selv: Var jeg bare pisseheldig?

Niklas Landin har lært at stråle som en stjerne, selv om han står som et pund pølser

Niklas Landin har lært at rejse sig fra nedturene (Foto: Lars Poulsen)
Niklas Landin har lært at rejse sig fra nedturene (Foto: Lars Poulsen)

HERNING (Ekstra Bladet):

EM i Lillehammer 2008: Kasper Hvidt står turneringen igennem med en redningsprocent på 40 – og Danmark bliver europamester.

EM i Herning 2014: Niklas Landin står efter fire kampe noteret for en redningsprocent på 40 – og Danmark bliver ...?

Niklas Landin spiller i aften sin kamp nummer 100 i en sport, hvor det først for alvor tæller, når man når det dobbelte antal landskampe. Den 25-årige københavner har dog været med længe nok til at vide, at det er med statistik som med gamle lygtepæle – de er rare at læne sig op ad, men der er ikke altid garanti for, at man bliver særligt oplyst.

– Jeg bruger mit hoved og min egen følelse af, hvordan det er gået. Jeg ved godt, hvornår jeg har haft en dårlig kamp, og jeg kan godt mærke, når jeg har haft en god. Statistik er fint nok, men du kan jo godt have stået 50 minutter uden en redning, men alligevel have så stor en psyke og tro på dig selv, at du tager ALT de sidste ti minutter, siger han.

Se også: Specialopfindelse bag Eggert-comeback

– Det er det, jeg siger til mig selv: Det kan godt være, jeg har haft en skidt halvleg – men hvis jeg bare kan gøre det godt det sidste kvarter, så tror jeg godt, jeg kan skide på de første tre.

– Hvordan lærer man at komme sig over en svag periode?

– Ved at have prøvet det rigtig mange gange. Jeg tror ikke, jeg endnu har lært det 100 procent, men jeg føler, jeg har udviklet mig, efter jeg er flyttet til Tyskland. Ikke mindst fordi jeg har stået så meget, som jeg har gjort – og mod hold, hvor det er gået mindre godt, men hvor jeg har fået at vide: Du står bare! Fordi du skal stå. Og så må man jo se, om man ikke kan hive nogle redninger op.

Se også: Landin prøver at få et kick ud af skud i ansigtet

– Hvor mange straffekast tog du ifølge dig selv mod Spanien?

– Æh … En, to, tre. Tre.

– Men du er noteret for fire!

– Han skyder på stolpen.

– Så har du jo presset ham!

– Nej, jeg tog det ikke som en redning. Jeg var lidt langt væk fra den bold.

– Tvivler du nogen sinde på egne evner?

– Ja, det kan man sagtens gøre. Men så kan man jo gå ind og kigge på kampe, der er gået ekstremt godt og lige minde sig om, at det og det gik godt. Og lige så snart, du spiller en god kamp igen, så er det hele glemt.

Niklas Landin Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Den stille verdens-stjerne

– Har du for alvor tvivlet på egne evner?

– Der var en periode i BSV, hvor jeg virkelig satte spørgsmålstegn ved mig selv. Hvad er det egentlig, du er god til? Kan jeg overhovedet noget specielt? Har jeg bare været pisseheldig indtil videre? Det er længe siden, jeg har været nede i en lang periode. Man har små perioder, hvor det måske ikke går godt i to kampe og ad helvede til til træning, men det er lang tid siden efterhånden.

– Tænder du på mange tilskuere?

– De giver et ekstra kick og mere aggressivitet, tror jeg, men jeg ved ikke, om jeg altid står bedre, fordi der er mange tilskuere. Men det hjælper i hvert fald i starten, det er helt sikkert.

Se også: Frankrig stormer mod semifinalen

– Hvordan evaluerer du dine kampe?

– Jeg bruger Claes Hellgren her og Tomas Svensson hjemme i klubben, men Claes taler jo så bare med Tomas hver dag og skal hilse. Tomas skrev så også lige i går.

– Hvad skrev han?

– Han skrev bare ’God kamp, og du valgte rigtige løsninger i anden halvleg’. Og så noget med, at jeg viste ’stor udstråling’. Det er noget, vi har arbejdet meget med i Tyskland. At jeg skal skyde brystkassen frem, selv om jeg ikke har nogen redninger.

– Det betyder noget?

– Det tror jeg. Man kan jo godt stå på nul redninger, hvis de skyder rigtigt mange forbi mål!

KØB ADGANG TIL EKSTRA OG LÆS JANNICK GREENS VURDERING AF LANDIN

Nicklas Landin bliver bedømt af Ekstra Bladet og Jannick Green (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Stjerneregn: Se dommen over Nicklas Landin

0 kommentarer
Vis kommentarer