Franske verdensstjerner: Danmark har klar fordel af programmet

De danske håndbold herrer har en fordel af en ekstra hviledag, lyder det fra de franske nøglespillere Luka Karabatic og Daniel Narcisse

AARHUS (Ekstra Bladet): Danmark og Spanien har en klar fordel af programlægningen ved EM.

Så klar er kritikken fra flere af de franske spillere.

I mellemrunden har holdene i Danmarks mellemgruppe nemlig haft hviledag imellem hver kamp, men det har holdene i den anden mellemgruppe, hvor Frankrig og Kroatien befinder sig, ikke haft mulighed for.

Allerede i aften skal holdene fra mellemgruppe to nemlig i kamp igen, på trods af, de også spillede tirsdag aften.

Se også: Derfor skal vi have Spanien med videre

- Når du har en ekstra dag til at slappe af og restituerer, siger det sig selv, du ikke slider lige så meget på kroppen. Det er utrolig vigtige faktorer i en så stram turnering som denne, at du får din hvile, siger den franske playmaker Daniel Narcisse til Ekstra Bladet.

Stregspilleren Luka Karabatic, lillebror til franskmændenes helt store stjerne, Nicola Karabatic, er fuldstændig enig i den pointe.

Se også: Derfor kommenterer Flemming Toft håndbold

Han peger desuden på det mentale aspekt i den ekstra hviledag mellem kampene.

- Selvfølgeligt er det en fordel, at de (Danmark og Spanien red.) har en ekstra hviledag mellem kampene så sent i turneringen. Når du ikke har en dags pause mellem kampene, er det svært at komme ned i gear igen mentalt.

Se også: Klar melding: Fornuftigt af Ulrik Wilbek

- Det kan være svært at sove efter kampen, fordi du er så meget oppe at køre, og det kan ikke undgå at få betydning på næste dag, lyder det fra Karabatic.

Frankrig er gået ubesejret igennem turneringen, og ingen mandskaber har endnu rigtig formået at presse franskmændene. Derfor er Frankrig også klar favorit, når de i aften spiller mod Sverige i Aarhus, ligesom mange ser dem som favoritter til at tage en af de to finalepladser søndag i Herning.

0 kommentarer
Vis kommentarer