Kroatisk succes: Verdens bedste på søvn og kaffe

Lindberg fortæller: 14 timers søvn og sort kaffe i spandevis er to af de ingredienser, der har gjort Domagoj Duvnjak til verdens bedste håndboldspiller

Domagoj Duvnjak i aktion mod Frankrig og Nikola Karabatic. (Foto: Jens Dresling)
Domagoj Duvnjak i aktion mod Frankrig og Nikola Karabatic. (Foto: Jens Dresling)

HERNING (Ekstra Bladet): Kaffe og Duvnjak!

Den skoldhede drik og den brandvarme stjerne hører sammen – som harpiks og håndbold.

- Domagoj Duvnjak er en utroligt behagelig person. Jeg ser meget til ham faktisk, han er en virkelig sjov og samtidig meget rolig type, fortæller HSV-kammeraten Hans Lindberg.

I aften mødes de to på banen som fjender i en times tid. Når semifinalen er slut, er én ting sikker: Den slidsomme kroat skal ha’ sig en ordentlig koger oppe på værelset!

- Han er en meget træt mand. Han sover ekstremt meget – gerne til 12-13 stykker og er helt færdig efter at have sovet i 14 timer. Han bruger også mange kræfter. Jeg tænker tit: Han bliver snart skadet, ikke. Og så går han ind og laver 11 kasser mod Flensburg på to gange 30!

Michael V. Knudsen i gang med at tape sig ind inden en ny træning (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Krigeren Knudsen: Myten om de mange skader

Og så siger de, man ikke kommer sovende til succes…

- Det er er et utroligt program, vi kører, og det er helt enestående, han kan holde det høje niveau uge efter uge, siger Hans Lindberg.

Han er imponeret af sin 25-årige klubkammerat, der som den tidligere kroatiske storspiller og læremester Ivano Balic ikke går langt på literen, når det gælder espresso.

Mikkel Hansen og Klaus Thomsen. Holdkammerater på landsholdet, men i hver sin lønkategori til hverdag. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil EM-heltenes lønhierarki: Mangemillionæren og fattigrøven

Han drikker i den grad kaffe som Balic, afslører Hans Lindberg.

Danskeren er vild med sin spilstyrer:

- Duvnjak er jo årsagen til, at jeg får så mange bolde at arbejde med I Hamburg, siger han og griner.

Sport og Spil Skumle hemmeligheder: EM-holdets DNA

Morskaben kan dog hurtigt fordufte i aften…

- Jeg synes, han er verdens bedste håndboldspiller for tiden. Han spiller på et helt vanvittigt højt niveau, og så kan han spille samtlige positioner. Han er arkitekten bag alle scoringer, hvis ikke han laver dem selv – i forsvaret kan han dække samtlige pladser og er en af de bedste på hver enkelt position. Nå ja… Han er også suveræn i kontrafasen.

0 kommentarer
Vis kommentarer