Nu taler han ud: Derfor gik jeg til angreb

Den kroatiske landstræner, Slavko Goluza, fortrød dagen derpå sine udtalelser, som var et resultat af følelser efter nederlaget til Danmark

Kroatiens træner Slavko Goluza - til højre Ulrik Wilbek (Foto: Lars Poulsen)
Kroatiens træner Slavko Goluza - til højre Ulrik Wilbek (Foto: Lars Poulsen)

Fredag aften angreb han dommerne, organisationen bag hele EM-arrangementet på dansk jord og de hoteller, holdet havde sovet på. Lørdag blev den kroatiske landstræner, Slavko Goluza, så 'overfaldet' af danske journalister, der ville høre, hvorfor han var kommet med de kommentarer.

- I øjeblikket snakkede jeg med følelserne. Jeg ønskede ikke at bebrejde nogen. Ikke dommerne, ikke organisationen, ikke Wilbek. Ikke nogen. Jeg talte med følelserne. Jeg talte med hjertet og ikke med hovedet, lød den kroatiske forklaring lørdag, hvor han meget velvilligt stillede sig op og svarede igen og igen på spørgsmål om korruption, dommerangreb og det faktum, at de havde 'boet som dyr'.

Se også: Levede som dyr: Derfor gik kroatisk landstræner amokSe også: Kroatisk træner: 'Vi levede som dyr'

- Det, jeg fortryder i dag, er, at folk snakker om ubetydelige ting. Ting, der ikke er om skønheden ved håndbold og det faktum, at to fantastiske hold spillede mod hinanden. Ikke om den fantastiske kulisse, men om ligegyldige ting, sagde han.

Han stod dog ved, at det først var ved ankomst til Herning, at han opdagede, hvordan man kunne bo godt i Danmark. Da Kroatien spillede i Brøndby, boede man på Scandic i Sydhavn. Et næsten helt nyrenoveret hotel. I Aarhus var det også Scandic, men dog det lidt mindre flatterende i Bispehaven. Og I Herning var det så det totalt nyrenoverede Scandic, man boede på - det samme som danskerne.

- Når man spiller en turnering som denne, hvor man spiller otte eller ni kampe, og spillerne bliver trætte, er det vigtigt, at man har et godt sted at bo. En god seng og noget god mad. Jeg klager ikke over, at vi skiftede spillesteder, men da jeg kom her, så jeg, hvordan man virkelig kunne bo.

- For den første gang oplever vi et perfekt sted at bo. Alt er perfekt her. Jeg vil gerne spørge Ulrik Wilbek, hvordan han boede tilbage i 2009 (i Kroatien), og hvordan han vil sammenligne det med det her.

- Var det bedre i Kroatien?

- Absolut!

Se også: Frådende kroat slipper: Udbrud får ingen konsekvenserSe også: DHF-boss ryster på hovedet over kroatisk brok

Goluza følte sig presset af pressen til at svare på spørgsmål om dommerne. Han ville helst kun snakke om sig selv og sine spillere, men pressen insisterede på at høre om dommernes indsats. Og så svarede han. Emotionelt. Med hjertet og ikke hovedet, forklarer han.

Landstræneren afviser også, at der skulle være tale om nogen form for beskyldninger om korruption. Til gengæld sendte han en hilsen afsted til danskerne.

- Jeg ønsker virkelig dybt og inderligt, at han (Ulrik Wilbek, red.) vinder guld. Det, han har bygget op her, er utroligt, og han fortjener at vinde.

- Jeg vil gerne takke danskerne for den atmosfære, de har skabt her. Det vil for altid være et minde, der vil blive i mit hjerte, når jeg kommer hjem. Det er derfor man spiller håndbold. For de mennesker.

0 kommentarer
Vis kommentarer