Skuffet Landin: Jeg ville gerne have gjort det bedre

Niklas Landin havde blot en redningsprocent på 15 i EM-finalen og er selv skuffet over sin præstation

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

Danmarks målmand Niklas Landin blev før EM-finalen kåret til turneringens bedste keeper, men det fik han slet ikke vist mod Frankrig.

Boldene føg forbi Landin i nederlaget på 32-41 i Boxen i Herning.

- Vi kom aldrig rigtigt i gang. Vi blev fuldstændigt overrumplet af et super fransk hold, som spiller noget af det bedste, jeg har set.

Se også: Karabatic: Vi havde brug for et mirakel

- De fik nogle meget frie chancer, og vi har samtidig vores dårligste målmandskamp inde bag ved. Det blev meget svært at komme tilbage, når vi var bagud med otte mål efter 13 minutter, siger Niklas Landin, der blot havde en redningsprocent på 15.

- Jeg ville meget gerne have gjort det bedre i dag. Jeg er rigtig glad for at blive kåret til turneringens bedste målmand, og derfor ville jeg også gerne have vist, at jeg var den bedste i finalen. Det gjorde jeg bestemt ikke, siger Landin.

Se også: Wilbek efter tæsk: De lavede ingen fejl

Frankrig var efter små fire minutter allerede i front med 3-0 og herfra blev det bare værre og værre for danskerne.

- Vi følte os klar inden kampen. Men samtlige af deres skud gik i mål i begyndelsen og vi brændte nogle halvsløje skud, og det gjorde, at vi blev usikre. Så fik de en stor føring, og vi kom aldrig tilbage, siger Landin.

Se også: Mikkel: Jeg forstår det ikke

Danmark tabte for et år siden VM-finalen til Spanien med 19-35 efter et opgør, hvor danskerne stort set opgav at indhente modstanderne. Derfor var dette finalenederlag ikke helt så slemt.

- Det var godt, at vi ikke gjorde som sidste år, men forsøgte og forsøgte, og vi fik da også deres forspring ned på seks mål på et tidspunkt.

- Om vi taber med et eller ni mål, så har vi stadigvæk tabt. Denne gang fik vi trods alt vist et godt format, selv om vi i de sidste 10 minutter godt kan se, at vi ikke vil vinde kampen, siger Niklas Landin.

[

De franske håndboldherrer vandt søndag EM-guld, da det blev til en sikker sejr på 41-32 over Danmark i Herning. Dermed detroniserede Frankrig danskerne, der vandt EM for to år siden.

Frankrig er dog ikke den mest vindende nation i EM-sammenhæng, siden turneringen i 1994 blev afviklet for første gang, for Sverige har vundet titlen fire gange.

Her er et overblik over EM-guldvinderne:
2014: Frankrig
2012: Danmark
2010: Frankrig
2008: Danmark
2006: Frankrig
2004: Tyskland
2002: Sverige
2000: Sverige
1998: Sverige
1996: Rusland
1994: Sverige

]
[

Danmark-Frankrig 32-41 (16-23)

Danmark: Mikkel Hansen 9, Hans Lindberg 6, Henrik Møllgaard 4, Jesper Nøddesbo 3, Thomas Mogensen 2, Mads Christiansen 2, Bo Spellerberg 2, Mads Mensah Larsen 1, Anders Eggert 1, Rene Toft Hansen 1, Kasper Søndergaard 1

Frankrig: Michael Guigou 10 (3), Valentin Portes 9, Luc Abalo 7, Daniel Narcisse 6, Nikola Karabatic 5, Alix Kevynn Nyokas 2, Cedric Sorhaindo 2

Udvisninger: Danmark 3, Frankrig 3

Tilskuere: 14.000

]
0 kommentarer
Vis kommentarer