Annonce:
Annonce:

Byager til EM-finale: Vi mistede fornuften

- Det er vel ok, at der går lidt norske tilstande i det, siger Henrik Byager om de massive forventninger til det danske EM-hold, der tabte finalen til Frankrig

Mikkel Hansen var en af dem, der i nogen grad blev kyst af den massive opmærksomhed og de store forventninger i EM-finalen, mener Henrik Byager. (Foto: Lars Poulsen)
Mikkel Hansen var en af dem, der i nogen grad blev kyst af den massive opmærksomhed og de store forventninger i EM-finalen, mener Henrik Byager. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Håndbold

I Danmark smiler vi ad nordmændene, når de går i selvsving og kalder sig selv for verdens bedste til det ene eller det andet, inden det overhovedet er afgjort. Men vi gik selv i komplet selvsving op mod EM-finalen i håndbold, hvor spørgsmålet nærmest var, hvor stort vi ville slå Frankrig - det klart bedste landshold de senere år.

Superoptimismen er dog forståelig, mener kommunikationsekspert Henrik Byager, der selv var tilstede i hallen og havde en både frustrerende og fantastisk oplevelse.

- Haah, lyder den indledende beskrivelse af oplevelsen.

- Det var en fantastisk optakt til finalen, en stigende stemning. Som blev afløst af dyb frustration og melankoli, som når en cykel punkterer. Vi mistede fornuften og blev revet med, men vi fik jo også mange gode oplevelser undervejs, siger Byager.

Over to millioner så med: EM-brag blev en seer-magnet

Annonce:

- Vi troede jo på det, fordi alting så ud til at gå op i en højere enhed. Det var et fantastisk dansk hold, en fantastisk ramme med 14.000 tilskuere, vi havde verdens bedste træner, som var med til sin sidste turnering. Og da vi så slog Spanien, som vi tabte til i VM-finalen, var der ligesom ikke plads til nederlag bagefter.

- Og det er vel også ok, at der går lidt norske tilstande i det. Nordmændene har nogle discipliner, hvor de er i verdenseliten, og når de så får succes, går de helt bananas. Det samme skete for os under EM. Vi har jo ikke så mange sportsgrene, hvor vi er med i verdenseliten, vi har store traditioner i håndbold, og så går der samtidig lidt lilleputnation i det. Der er lagt op til en ekstrem fest, og dem, der ikke tror på, at vi vinder, de er nærmest forrædere, nogle fjolser, forklarer Byager, der dog også mener, at de massive forventninger tyngede nogle af spillerne.

Annonce:

- Man kan ikke tillade sig at sige, at opbakningen og forventningerne er en ulempe. Men det er klart, at det stiller krav og at spillerne måtte leve med ekstremt pres og opmærksomhed. Men det så også ud som om, nogle af spillerne havde det svært med det. Jeg sad ret godt i hallen, og jeg syntes godt, man kunne se, at nogle af spillerne - som Mikkel Hansen og Nicklas Landin - var lidt kyste over det.

Ekspert om EM-nedturen: Naivt og ubegavet

- Der var langt hjem fra Herning bagefter, haha. Men spillerne gjorde, hvad de kunne, og tærskene fra medierne har da også været rimeligt moderate i dag. Der er ingen spillere, der har fået punkteret deres biler. For det var jo en succes. Jeg har aldrig oplevet den samme power før. Vi kom tættere på holdet, end jeg før har oplevet, vi var med i omklædningsrummet, og der adskiller håndboldlandsholdet sig markant fra fodboldlandsholdet. Det er jo også derfor, det er interessant for sponsorer at være med til. Man må sige, at de fik fuld valuta for pengene, konstaterer Henrik Byager.

Her er EM-sølvvindernes fremtid

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: