Europas storklubber jagter brandvarm Landin

Den danske landsholdskeeper er på ønskelisten hos alle Europas topklubber

Landin kan vælge og vrage (Foto: Lars Poulsen)
Landin kan vælge og vrage (Foto: Lars Poulsen)

Det blev en forfærdelig afslutning på EM for de danske håndboldherrer og for Niklas Landin i særdeleshed.

Efter en ellers stærk slutrunde kollapsede det danske førstevalg i målet fuldstændig, da der var allermest brug for ham, og hans Frankrigskamp står som en sort plet på en karriere, som ellers kører på skinner.

For man må ikke glemme, at Landins EM-indsats var nok til, at han kom på turneringens AllStar-hold, og at han har stået en monstersæson i sin tyske klub Rhein-Neckar Löwen.

I kø for at hylde Landin: Verdens bedste!

Hans bedrifter gør ham til det måske mest hotte transferemne overhovedet i håndboldverden, især fordi hans kontrakt med Rhein-Neckar udløber i sommeren 2015.

Ifølge den lokale avis Rhein-Neckar Zeitung er Landin ønsket i alle Europas topklubber, hvor både tyske THW Kiel, FC Barcelona og Paris Handball står klar til at sikre sig den danske superkeeper fra efter næste sæson. Landins danske agent Claus Flensborg bekræfter den store interesse for to-meter manden, uden dog at ville kommentere konkrete klubnavne.

- Indtil efter EM har det tema stået i baggrunden. men det skal være en god klub, der spiller med i toppen i de bedste europæiske rækker, lyder det fra Flensborg til den tyske avis, der afviser, at danskerens elendige afslutning på EM ændrer på interessen.

Ekspert om EM-nedturen: Naivt og ubegavet

- De bedste klubber vil ikke hente en spiller bedømt ud fra tre kampe ved et EM. De har holdt øje med Niklas over lang tid, siger den tidligere danske landsholdsspiller, der huserede på højrebacken.

Landins tidligere assistenttræner i RNL, Kent-Harry Andersson, kender markedet bedre end de fleste, og han uddybet overfor avisen Landins muligheder.

- Hvis han vil gå efter pengene, så skal han formentlig rejse til Paris, men hvis han kigger på det sportslige og den mest attraktive liga, så er Kiel eller hans nuværende Rhein gode muligheder, siger den pensionerede svensker.

Mads Mensah skifter til tysk storklub

I Kiel kan Landin blive klubkammerat med Rene Toft Hansen og Rasmus Lauge, i Paris kan han spille med Mikkel Hansen, men bliver han, hvor han er, kan han fortsat træne under Nicolaj Jakobsen, der tiltræder som cheftræner i klubben til sommer - ligesom også landsholdskammerat Mads Mensah skifte til klubben i sommerpausen.