Københavns nye stjerne: Det er et skridt ned

Landsholdsspilleren og ærke-jyden Pernille Larsen bliver den største profil, den ny håndboldklub København Håndbold præsenterede i Zoologisk Have torsdag

Cheftræner Martin Albertsen omgivet af Christian Krogshede, Nanna Friis, Sofie Bloch, Simone Spur, Pernille Larsen og Søs Søby. (Foto: Lars Poulsen)
Cheftræner Martin Albertsen omgivet af Christian Krogshede, Nanna Friis, Sofie Bloch, Simone Spur, Pernille Larsen og Søs Søby. (Foto: Lars Poulsen)

Der kan være et stykke vej til Frederiksberg, når man er født i Blokhus og egentlig har det bedst på jysk i hovedlandet. Men Pernille Larsen er i en alder af 28 åben for store forandringer.

- Det er et utroligt spændende projekt, noget helt nyt, som jeg forhåbentlig kan være med til at forme lidt. Nu er jeg jo lidt oppe i alderen, så det var vigtigt for mig, at der skete noget spændende – og København som by er jo også noget helt nyt for en gæv nordjyde som mig, siger hun foran tigerburet i Zoologisk Have.

- Men er de da ikke towlige, de københavnere?

- Nej! De virker utroligt engagerede, og det er fedt. Jeg glæder mig til at blive en del af det, siger landsholdsbacken, der blankt erkender, hun aldrig har drømt om at bo i hovedstaden:

- Det har jeg helt ærligt aldrig haft ambitioner om, men jeg har det også sådan, at man skal udfordre sig selv, og jo mere, jeg tænkte over det, desto mere syntes jeg om ideen. Jeg har altid haft det trygt og godt i Nordjylland eller i Jylland generelt. Det bliver interessant at prøve storbylivet, siger pigen fra Blokhus

Skiftet fra Viborg hænger nu også sammen med rent sportslige faktorer. Grønbluserne har jagtet en international profil og ikke brugt Pernille Larsen på spillerens naturlige plads.

Et skridt ned fra Viborg
- Det er klart, at jeg gerne vil spille venstre back og blive bedre på den specifikke plads. Nu har jeg spillet højre back i Viborg næsten en hel sæson, og det kan godt gå i en periode, men over længere tid holder det ikke. Jeg tror, det er det rette for mig at blive lidt specialiseret herovre.

- Men går du ikke et skridt ned i forhold til Viborg?

- Jojo, selvfølgelig er det et skridt ned, men samtidig kan jeg jo bidrage med noget fra alle mine år som spiller og med den professionalisme, jeg har lært at kende i Viborg. Det har jeg det fint med. Jeg vil jo helst have noget metal med fra Viborg – og helst guld, siger Pernille Larsen.

Hun og målvogteren Søs Søby blev fløjet ind på dagen – og hjem igen i eftermiddag.

- Vi har en pokalkamp i aften mod Viborg Søndermarken med mange af de gamle Viborg-profiler i truppen. Der står en hel del prestige på spil, siger Pernille Larsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere