Landsholdsspiller: - Nej til ny storklub

- Jeg vil have friheden tilbage, siger målvogteren Christina Nimand Hansen og indstiller karrieren

Christina Nimand Hansen stopper karrieren. (Foto: Lars Poulsen)
Christina Nimand Hansen stopper karrieren. (Foto: Lars Poulsen)

KØBENHAVN (Ekstra Bladet): Til sommer er det slut. Den tidligere landsholdsmålmand Christina Nimand Hansen bliver ikke en del af den nye håndbold-satsning i hovedstaden – målvogteren indstiller simpelt hen karrieren i en alder af 30 år.

- Uddannelse, arbejde, familie. Det lyder som en drømmetilværelse at spille professionel håndbold, men det er også en benhård verden, hvor sporten altid skal prioriteres højest – og den vægtning i mit liv er jeg ikke klar til at tage mere, siger målvogteren, der nåede 68 landskampe.

Hårdt som fuldtids- amatør
Hun spillede indtil i sommer på højeste niveau som professionel i Viborg, men valgte at vende hjem til FIF – og et liv som amatør og med ret og pligt til at betale kontingent.

- Jeg vil sige, at denne sæson som fuldtids-amatør har været hård. Det har været hårdt at møde til træning efter en fuld arbejdsdag, siger Christina Nimand Hansen, der gjorde sin uddannelse færdig sidste sommer og siden 1. september har arbejdet som advokatfuldmægtig i København.

Hun lystrer stadig kælenavnet ’P’ hentet fra sit forrige efternavn Pedersen, der nu efter ægteskabet med en farvehandler fra Valby og Brønshøj er forvandlet til det smukt klingende Hansen.

Læs også:

Se også: København Håndbold er født

- Jeg har fået et godt tilbud fra FIF’s oldgirls, og jeg er faktisk gammel nok til at spille på holdet om et år. Problemet er bare, at jeg ikke gider stå på mål. Nu synes jeg, det er min tur at få lov til at komme ud og slå til nogen, haha.

- Jeg glæder mig til at få tid. Min egen tid. Jeg tror, det er Lars Christiansen, der i sin bog udtrykker det meget fint: At håndboldspillere har meget fritid – men ikke så meget frihed. Det er meget rammende. Nu vil jeg gerne have lidt frihed over min fritid.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere