Panisk i Rusland - nervøs i Danmark

Tvis-kvinderne må igen klare sig uden cheftræner Niels Agesen, der lider af panikangst og må nøjes med at følge sit holds Europa Cup-kamp i Rusland hjemmefra

Niels Agesen er ikke rejst med sit hold til dagens returkamp i EHF Cup'en i Rusland mod Lada. I stedet har Pether Krauthmeyer (bagerst) fået ansvaret på bænken. (Foto: René Schütze)
Niels Agesen er ikke rejst med sit hold til dagens returkamp i EHF Cup'en i Rusland mod Lada. I stedet har Pether Krauthmeyer (bagerst) fået ansvaret på bænken. (Foto: René Schütze)

Tvis-kvinderne må igen klare sig uden træner Niels Agesen i et opgør mod russiske Lada Togliatti, som vestjyderne møder for tredje gang inden for de seneste fire sæsoner i EHF Cup’en.

Agesen døjer nemlig fortsat med panikangst - overfor rejser til ’specielt udvalgte lande’ …

- Det er ikke, fordi han er bange for at flyve eller at rejse, det er kun specielt udvalgte lande, heriblandt Rusland. Det er meget svært at forstå for alle, inklusive Niels selv, siger Tvis-direktør Jacob Jørgensen.

Læs også:

Se også: Tvis understreger: Vi fortsætter!

I stedet er det assistenttræner Pether Krautmeyer, der skal styre Tvis-tropperne med assistance af den tidligere spiller og sportschef i klubben, John Mikkelsen.

- De kan selvfølgelig ringe til Niels i pausen, men under kampen kan de ikke snakke med ham. Han følger med på en livestream her på kontoret, så han følger nervøst med herhjemme, siger Jacob Jørgensen.

- Jeg ærgrer mig naturligvis blå og gul over ikke at være i stand til at tage af sted. I forhold til sidste år var det dog langt tættere på, at jeg denne gang var kommet med flyet, så der er tale om klar fremgang.

- Spillerne har på forhånd været klar over, at situtionen kunne opstå, og jeg overbevist om, at de med Pether og John på bænken kan gå videre og dermed sende de forsvarende EHF Cup-mestre ud af turneringen, noget vi gjorde for to sæsoner siden og sidste sæson blot var et enkelt mål fra at gøre, siger Niels Agesen i dag til Tvis' hjemmeside.

Læs også:

Se også: Tvis tæt på aftale med landsholdsfløj

Tvis vandt den første kamp på hjemmebane med 24-19, men har tidligere sat et forspring på otte mål mod netop Lada Togliatti over styr. Men de har også prøvet at slå den russiske klub ud af EHF Cup’en efter at have tabt med seks mål i det første opgør.

- Vi er ikke ret gode til at spille resultathåndbold. Vi er bedre til bare at spille med fuld pedal hele kampen, så taktikken er at tage derover og spille for at vinde i stedet for at forsvare føringen. Fem mål er også så lille en føring i håndbold, at det ikke kan svare sig, siger Jacob Jørgensen.

- Vi prøvede, da vi havde vundet med otte mål, og det gik galt, siger Tvis-direktøren.

Opgøret gælder en plads i kvartfinalerne, hvortil FC Midtjylland allerede er kvalificeret.

Læs også:

Se også: KIF-triumf i Ukraine

I dagens øvrige Europa Cup-kampe spiller Tvis Holstebros herrer den første gruppekamp i det nye EHF Cup-gruppespil på hjemmebane mod slovenske Maribor, mens BSV's herrer med et enkelt point på udebane mod franske Chambery - gruppens pointløse bundprop - kan sikre sig kvalifikation til forårets ottendedelsfinalerne i Champions League.

I kvindernes Champions League tager Randers mandag aften imod ungarske Györ.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere