'Wilbek må ærgre sig'

Håndboldekspert Christian Dalmose kalder Wilbeks reaktion i går for naturlig, men tvivler på, at landstræneren ville reagere ligesådan i dag

Ulrik Wilbek røg op i det røde felt i går, da Ekstra Bladets reporter spurgte ind til hans sygdom, der forhindrede ham i at stille op til pressemødet efter kampen.

En tydeligt irriteret Wilbek kaldte reporteren for 'flabet og fræk', mens han hastede videre fra interviewet. (Se tv-klippet øverst oppe)

De fleste tager Wilbeks parti og undrer sig over Ekstra Bladets fremgangsmåde, og håndbold-træner Christian Dalmose forstår godt landstrænerens reaktion, selvom han er sikker på, at Wilbek ville have reageret anderledes, hvis han var blevet spurgt i dag.

- Det er jo nogle følelser, der går i udbrud, da han bliver spurgt. Han er ærgerlig over hele situationen, det store nederlag og den skuffelse, det var. I forhold til den situation, han var i, så er det en naturlig reaktion.

- Han var meget presset, og jeg tror ikke, han ville have reageret sådan, hvis det var i dag. Men jeg synes også, spørgsmålet var til grænsen. Hvis man har været syg, så er det ikke rart at blive spurgt ind til. Men mon ikke Wilbek havde siddet til pressemødet trods sin tilstand, hvis de havde vundet guldet, siger cheftræneren i Ajax Håndbold Christian Dalmose til Ekstra Bladet.

Se også:

Den danske landstræner var utilpas i flere dage før VM-finalen, forklarer han mandag. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Wilbek skjulte sin utilpashed i 3-4 dage

Hvordan ville du have reageret i sådan en situation?

- Det er klart, jeg havde nok ikke reageret på den måde, men det er svært at sige med sikkerhed med den situation, han befandt sig i. Han var ærgerlig og træt, og så reagerede han sådan.

- Men når det så er sagt, så synes jeg også, at det er beklageligt, at han ikke dukker op til pressemødet. Det er ikke værdigt. Nu er han nok også ærgerlig over, at han ikke var der, for så ville alt det her jo ikke være sket.

Hvorfor fortæller de ikke bare med det samme, at Ulrik Wilbek er syg?

- Jeg kan godt forstå, at man gerne vil holde sådan noget internt, mens turneringen er i gang. Det er helt ok, at sådan noget ikke kommer frem.

Se også:

Expressen Håndbold Norge og Sverige morer sig over Wilbek

- Men jeg synes, at det virker mærkeligt, at de ikke nævner hans tilstand under pressemødet, efter turneringen er slut, og det undrer mig meget, at ikke engang DHF’s formand (Per Bertelsen, red.) var klar over Ulriks tilstand.

- Han medvirkede i DR Sporten om aftenen, hvor han ikke kunne forklare, hvorfor landstræneren ikke dukkede op, og han sagde, at Wilbeks beslutning om udeblivelsen skulle evalueres, når man vendte hjem igen.

- Jeg mener, formanden burde vel kende til Ulriks situation, og det er beklageligt, at han heller ikke var informeret om det. Ellers kunne han også have lukket den der. Men det er jo ikke første gang, at der er problemer med kommunikationen i DHF, siger Christian Dalmose.

0 kommentarer
Vis kommentarer