Forrygende sejr over Norge

Det nye danske kvindelandshold besejrede OL-vinderne fra Norge i Golden League i Aarhus

Anne Sofie Hjort Nielsen og Kristina Kristiansen var med til at besejre Norge. (Foto: Mikkel Berg Pedersen)
Anne Sofie Hjort Nielsen og Kristina Kristiansen var med til at besejre Norge. (Foto: Mikkel Berg Pedersen)

AARHUS (ekstrabladet.dk): I Danmark er lukkeloven afskaffet. Men den norske version gælder stadig. Det er i hvert fald tilfældet på håndboldfronten.

Jan Pytlicks nykonstruerede 'baby-hold' førte sensationelt hele 19-13 over de forsvarende mestre i alle sammenhænge: EM, VM og OL. Men SÅ blev gardinet rullet ned.

De norske jenter scorede chokerende otte gange på stribe uden modsvar. Og dermed var Danmarks højst forbløffende føring efter spil i opvisningsklassen brutalt afbrudt.

Men netop i den kritiske fase viste de i vid udstrækning uprøvede navne, at de er støbt af det rette gods. I stedet for at gå helt ned, formåede de at vende nedgang til optur. I form af 26-24-sejr over klodens bedste håndboldnation.

Læs også:

Se også: Pernille L: En fornøjelse

Resultatet var, at Jan Pytlick og hans udvalgte på marchen mod kulmination så langt fremme som i 2015 (VM) og 2016 (OL) nok en gang gav kritikerne kontant svar på tiltale.

Bortset fra det iøjnefaldende scoringsstop midt i anden halvleg leverede danskerne en stor kamp mod nationen med alle titler i smykkeskrinet.

Ok, negligeres skal det bestemt ikke, at Norge langtfra mønstrede alle de velkendte guldjenter. Men ikke desto mindre imponerede de rød-hvide igen med tempofyldt spil.

Nok så vigtigt: Trods modgangen undervejs, så vandt begejstringen, energien og modet i den sidste ende.

Læs også:

Se også: Superstart af Pytlicks nye hold

Så sent som lørdag kritiserede en række trænere - fejt nok anonymt - Pytlick i BT og udtrykte mistillid til landstræneren. Trænergruppens talsmand, FIF-boss Morten Østergaard, havde ellers sagt det stik modsatte til Ekstra Bladet dagen forinden!

De stridende parter mødes mandag i Vejle. Og efter overraskende sejre over topnationerne Frankrig og Norge, kan der vel tænkes at være skruet en kende ned for kritikernes retorik. Resultater taler jo altid for sig selv.

Danmark slutter GF Golden League i dag mod Rusland, der tidligere lørdag besejrede Frankrig med 26-24 og fredag spillede 25-25 mod Norge.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen