Karabatic åbner op: Det er et mareridt

Nikola Karabatic afviser pure at have spillet på Montpelliers kamp trods hårde beskyldninger

Nikola Karabatic afviser nu at have spillet på kampen mod Cesson-Rennes i maj. (Foto: AP)
Nikola Karabatic afviser nu at have spillet på kampen mod Cesson-Rennes i maj. (Foto: AP)

Det er en kraftig storm, stjernespilleren Nikola Karabatic, hans bror Luka og flere andre Montpellier-spillere er havnet i.

Men de hårde anklager om snyd, om at have spillet på klubbens egen kamp, afvises hårdnakket af stjernen.

Onsdag skriver han følgende på facebook.

- Indtil videre har jeg ikke sagt noget. Jeg skylder jer et par ord. Har jeg væddet? Nej, jeg har ikke væddet. Har min kæreste væddet? Ja.

Se også: Klavs Bruun: DHF er naive i matchfixing-sag Se også: Klavs Bruun: DHF er naive i matchfixing-sag

- Har hun fortalt mig om det? Ja.

- Hvorfor har hun væddet? Hun har i to år fulgt Montpellier-holdet: Vi var allerede mestre. Fem af vores bærende kræfter var skadet, og vi havde lige tabt til Nimes.

Uudholdeligt
- Cession spillede på hjemmebane i en kogende hal. Under de omstændigheder var det svært for vores hold. Hvad angår de meget alvorlige beskyldninger om snyd, så gør de meget ondt på mig. At beskylde mig for at snyde og fikse kampen, at kaste os for løverne i pressen, det er uudholdeligt!

- At beskylde min lillebror og mig for at have snydt, når vi ikke engang spillede kampen, og at anholde os som bøller...jeg mangler ord...

Se også: 'Matchfixing-skandale er en mediehetz' Se også: 'Matchfixing-skandale er en mediehetz'

- Jeg har viet mit liv til håndbold, siden jeg blev født. Jeg slås for min sport, og at havne i denne situation er et mareridt. Tak til jer alle for jeres støtte, som varmer i disse svære tider. Niko.

Anklagen går på, at han har spillet penge på, at Montpellier i foråret skulle tabe til bundholdet Cesson-Rennes. På daværende tidspunkt havde storklubben allerede sikret sig mesterskabet, mens Cesson-Rennes sloges for at undgå nedrykning.

15 personer afhørt
Dementiet kommer som en overraskelse. Tirsdag var broderparrets advokat, Eric Dupont-Moretti, ude og sige følgende til radiostationen RTL:

- De vil indrømme at have spillet. De satte væddemål på den kamp. Men at der er tale om matchfixing, skal stadig bevises. Det er op til anklageren at bevise. Jeg kan kun sige, at disse mænd på det kraftigste afviser at have deltaget i matchfixing. Der er ingen kriminel sag her, sagde han.

Se også: Superstjerner trues af fængsel Læs også: Se også: Superstjerner trues af fængsel Superstjerner trues af fængsel

Søndag blev brødrene samt 10 andre personer afhørt af politiet i sagen. Sammenlagt er 15 personer afhørt i sagen, skriver nyhedsbureauet Reuters. Ifølge nyhedsbureauet AFP's oplysninger er i alt otte nuværende Montpellier-spillere blevet afhørt.

Spilselskabet FDJ tabte mange penge på kampen, hvor undersøgelser ifølge tv-stationen France 3 Languedoc-Rouissillon har vist, at mange af væddemålene blev indgået af koner, kærester og andre familiemedlemmer af Montpellier-spillere.

Anklager Brice Robin fortæller, at 87.880 euro - svarende til 660.000 kroner - blev placeret på kampen på mere eller mindre samme tid. Det er 40 gange mere end normalt på sådan en kamp, lyder det fra anklageren.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen