Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Superstjerner trues af fængsel

Spilleskandale: Spillerne i Montpellier får en varm velkomst i dag, hvor det forventes at flere spillere vil få ’ryk direkte i fængsel’-kortet allerede i lufthavnen

Skal Karabatic i fængsel? (Foto: AP)
Skal Karabatic i fængsel? (Foto: AP)

Når Montpellier efter planen i dag ved middagstid vil lande i Charles de Gaulle lufthavnen forventes det, at politiet vil være velkomstkomite.

Og hvis sagen om matchfixing ellers er så åbenlys som beskrevet, og der vil falde en dom, kan en af verdens bedste håndboldsspillere, Nikola Karabatic, sammen med syv nuværende og tidligere holdkammerater ende med tre år i fængsel.

Fransk lovgivning accepterer ikke sportsligt bedrageri og er klar til at slå hårdt ned på synderne.

Se mere:

Se også: En bombe under Mikkel

Derfor er der heller ingen, som tror, at det franske politi vil efterkomme træner Patrice Canayers anmodning om at vente med arrestationerne og forhørene til efter søndagens kamp i byernes by mod Mikkel Hansen og Paris Handball.

Ingen pardon
Under Tour de France har alle set, hvordan dopingknaldede cykelryttere behandles som hærdede kriminelle.

Og Montpellier er allerede tæt på at være havnet i samme kategori.

De mangedobbelte franske mestre var ankommet til strandhotellet i Wassersleben nær den dansk/tyske grænse, da bomben om matchfixing sprang, men torsdag middag var hotellet belejret af diverse franske tv-stationer.

Personalet havde igen travlt med at holde de mange tilrejsende journalister og fotografer ude på gaden.

Se også:

Se også: Koner og kærester spillede som rasende

På pressemødet efter Champions League-opgøret mod Flensburg/Handewitt startede EHF’s udsendte repræsentant med at frabede sig spørgsmål om ’sagen’.

Da der alligevel blev forsøgt på både den ene og anden måde, svarede Montpelliers træner, Patrice Canayer, på følgende måde:

– Jeg takker for, at der er så mange, som er rejst med for at se vores kamp, lød svaret fra træneren, som er en af de få, som politiet har haft til afhøring.

Massivt presseopbud
Men det er svært at være Montpellier, da den franske presse har lagt sig i baghjulet og vil følge de højt profilerede håndboldspillere hele vejen til fængslet.

Ud over Nikola Karabatic er der også en anden OL-guldvinder, William Accambray, blandt de fem på det nuværende Montpellier-mandskab, som politiet vil tale med.

Også to af Mikkel Hansens nye holdkammerater, serberen Mladen Bojinovic og OL-guldvinder Samuel Honrubia er blandt de otte, som sammen med koner, kærester, familiemedlemmer og venner har malket spilleselskabet og cykelsponsor Francaise des Jeux for 1,5 millioner kroner for en samlet indsats på 300.000 kr.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen