Mikkel havnet i fransk skandale

PSG Handball banker søndag sammen med verdensstjernen Nikola Karabatic og storholdet Montpellier, der er under beskydning for mystiske væddemål i sensationelt nederlag

Mikkel Hansen spiller topkamp i weekenden mod Montpellier, men den kamp kommer til at dreje sig om mere end håndbold. (Foto: Icon Sport)
Mikkel Hansen spiller topkamp i weekenden mod Montpellier, men den kamp kommer til at dreje sig om mere end håndbold. (Foto: Icon Sport)

Mikkel Hansen har kun spillet to kampe for PSG Handball i Frankrig, hvor udøverne af den ædle harpiks-kunst trods enorme resultater de seneste år langt fra nyder den store berømmelse.

Den kan komme nu - men slet ikke på den gode måde.

Når den danske verdensstjerne på søndag går på parketten i Stade Pierre de Coubertin til årets første topkamp, er modstanderne fra Montpellier i dén grad sovset ind i en grum skandale efter påstande om matchfixing i en kamp fra sidste sæson.

Læs også:

Se også: Storsejr til Mikkel i debuten

Det er en anonym kilde, der over for nyhedsbureauet Reuter afslører, at der er sat en undersøgelse i gang, efter Montpellier sensationelt tabte en kamp til Cesson Sevigne 12. maj sidste år.

I den forbindelse blev der spillet heftigt på kampen og på det umanerligt mystiske resultat - og det i et omfang, der altså har kastet mistanken på Montpellier, som i flere end 10 sæsoner stort set har ryddet al modstand af banen i Frankrig og bortset fra et par svipsere har hentet guldet hvert år.

Læs også:

Se også: Koner og kærester spillede som rasende

Montpellier tæller bl.a. verdensstjernen Nikola Karabatic, den næsten fuldkomne spiller, der samtidig er den rollemodel, Mikkel Hansen i årevis har stræbt efter at nå på niveau med - og også gerne forbi.

Chokdønningerne er enorme - ikke bare i fransk håndbold, men i hele den frankofile sportsverden generelt.

Klubben, forbundet og ligaforeningen afviser at kommentere oplysningen, men den tidligere storspiller Joel Abati, der nu er leder af sports-departementet i Languedoc Roussillon-regionen siger:

- Dette er noget, vi slet ikke kunne have forestillet os. Men det er vigtigt, at alle nu respekterer, at ingen er skyldige, før de er dømt. Hvis beskyldningerne er sande, er det hele håndboldsporten i Frankrig, der bliver påvirket, siger den tidligere OL-guldvinder anno 2008.

Parterne nægter
Indtil videre nægter de involverede parter dog, at det skulle kunne være sket.

- Klubben benægter fuldstændigt, at vi skulle være involveret i kampresultatet, siger Montpelliers klubpræsident Remy Levy ifølge Reuters i dag til den franske avis Le Midi Libre, mens modstandernes præsident ligeledes tager afstand fra beskyldningerne.

Læs også:

Se også: Kammeraterne: Ros til Mikkel

- Ingen så noget under kampen, ingen kunne have haft mistanke om noget. Jeg forstår det ikke, siger Philippe Barberet til den franske radiostation RTL.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen