Vendsyssel føler sig snigløbet

Vendsyssel Håndbold er utilfreds med, at Viborg ikke henvendte sig for at købe Christian Dalmose fri

Christian Dalmose tog over som midlertidig træner i Viborg, da islandske Oskar Bjarni Oskarsson blev fyret i april. (Foto: René Schütze)
Christian Dalmose tog over som midlertidig træner i Viborg, da islandske Oskar Bjarni Oskarsson blev fyret i april. (Foto: René Schütze)
Følg Håndbold

Viborg HK præsenterede mandag formiddag Christian Dalmose som klubbens træner i de kommende to sæsoner.

Dalmose skrev ellers i marts en tre år lang kontrakt med 1. divisionsklubben Vendsyssel Håndbold, men tilbuddet fra Viborg var altså så godt, at den karismatiske træner har ombestemt sig.

Nu sidder de med en lang næse i Vendsyssel, hvor direktør Jan Hansen er stærkt utilfreds med, at viborgenserne tilbød Dalmose jobbet uden at henvende sig til Vendsyssel først.

Officielt: Dalmose får to år i Viborg

- Viborg skulle have henvendt sig til os og spurgt: Er det muligt for Christian at komme ud af aftalen, for vi er interesserede i at beholde ham. Det skete ikke, siger Jan Hansen.

- Jeg fik først en henvendelse fra Christian, da han var blevet tilbudt jobbet i Viborg. Han sagde, at han i bund og grund rigtig gerne ville have det job, selv om han godt vidste, at han havde en aftale med os, forklarer Vendsyssel-direktøren.

I Viborg forstår administrerende direktør Peter Cassøe udmærket, at de i Vendsyssel er trætte af, at de alligevel ikke får den meriterede træner på bænken i de kommende år, men Cassøe afviser, at viborgenserne har gjort noget forkert.

Dalmose bekræfter: Viborg vil ha' mig

- Vi sagde til Christian Dalmose, at hvis han skulle ansættes her, så krævede det, at han selv forhandlede sig ud af kontrakten med Vendsyssel.

- Vi sagde, at vi ikke ville blandes ind i den diskussion, og hvis ikke han selv kunne komme fri, så ville det ikke blive til noget. Vi har hele tiden sagt, at vi ikke ville betale en overgangssum for en træner, siger Peter Cassøe.

- Jeg ville da også være træt af, hvis vi havde en træner, der sprang fra. Men det er et frit land, og hvis han ikke vil være et sted, så er det sådan, det er. Så måtte Vendsyssel have holdt fast i ham, hvis de var så utilfredse, lyder det fra Cassøe.

Viborg HK vil have Dalmose som træner

I Frederikshavn, hvor Vendsyssel Håndbold holder til, vidste Jan Hansen godt, at kampen var tabt, da Dalmose bad om at komme ud af kontrakten.

- Jeg sagde til ham, at hvis det var det, han drømte om, så brændte han jo alligevel ikke længere for os, erkender Jan Hansen.

Vendsyssel Håndbold har dog ikke revet kontrakten over uden kompensation.

- Vi har lavet en aftale med Christian, og efter omstændighederne er vi tilfredse med den aftale, siger direktøren.

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.