Pytlick før hård test: - Vi er hårdt ramt

- Lotte Grigels skade er et slag for os – en svækkelse af holdet, siger landstræneren, der håber på at blive klogere efter to kampe mod Rumænien

(Foto: Ernst van Norde)
(Foto: Ernst van Norde)

14 dage før den VM-åbningen mod Kina må Jan Pytlick erkende, at han ikke helt aner, hvor han har sit hold henne.

- De to test-kampe mod Rumænien i dag og i morgen skal give nogle svar. Vi kommer op mod en stærk modstander, og det bliver spændende at se, hvordan vi tackler opgaven, siger landstræneren.

Han har udtaget fire debutanter til sin 16 kvinder store VM-trup. Deriblandt purunge Anne Mette Hansen på 19 år og med sølle én landskamp på bogen - den i Litauen for nylig.

Jane Schumacher fra midterholdet Skive erstatter Lotte Grigel, der mødte knæskadet op i træningslejren mandag aften, blev sendt til scanning - og derefter hjem. Afløseren har blot spillet tre landskampe.

Landstræneren erkender, der er tale om en bet:

- Det er et slag for os. Det er en svækkelse af vores hold, det er det bare. Så skal man jo altid ind og finde nogle nye konstellationer, der kan kompensere for det, vi nu mangler på grund af Lottes skade.

- Jane rigtig dygtig i gennembrud. Så må vi se, om vi kan omstille vores spil, derfor er det også vigtigt at få hende kørt i stilling til kampene her i weekenden, siger Jan Pytlick.

Se også: Pytlick: - Svært valg, Dalby er skarp!

VM-debutanten er fortrøstningsfuld:

- Jeg ved ikke, om det er en svækkelse af holdet. Jeg synes, det har set rigtig godt ud til træning, men det er rigtigt, at der er meget at se til. Som playmaker skal jeg jo sætte mig ind i alles løbebaner og måder at spille på. Men det bliver faktisk bedre, jo mere vi træner sammen. Jeg håber, det kommer til at lykkes, siger Jane Schumacher.

Se også: Så er Pytlicks VM-hold på plads

Målvogteren Cecilie Greve har været væk fra træningen nogle dage på grund af problemer i baglåret, men deltog problemfrit i går.

- Alle er fit for fight, siger Jan Pytlick, der ikke vil melde en VM-målsætning ud endnu:

- Jeg vil lige vente til efter de to kampe mod Rumænien, siger landstræneren.

Den første spilles i dag i Sønderborg og kan ses på TV2. Kampstart 17.10.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere