Wilbek om kvinde-VM: Lav det om

Jan Pytlicks landstrænerkollega – og sportschef – er ikke tilfreds med måden, VM bliver spillet på

NIS (ekstrabladet.dk): Et håndbold-VM består af 24 hold, der bruger en uge på at spille 60 kampe – for at si otte hold fra. Otte mand- og kvindskaber, der vel at mærke har tabt med bravour.

Derefter går det rigtige VM i gang. Og det kan så være slut efter én kamp.

- Det er jo turneringsformens svaghed. Hvis man VIL have 24 hold med, så foretrækker jeg så absolut en mellemrunde, som vi kender fra EM. Man kunne f.eks. nøjes med at lade tre hold gå videre fra indledende runde, spille to mellemgrupper med seks hold i hver og tre kampe der – og så gå til semifinalerne. Det er ikke så svært, siger Ulrik Wilbek.

 

DHF’s sportschef ankom onsdag til Nis og bliver i Serbien, så længe Danmark er med i turneringen.

- Jeg hjælper og sparrer med det, Jan og ledergruppen ønsker, jeg skal deltage med. Et sæt rutinerede øjne ekstra er aldrig nogen ulempe, men ellers blander jeg mig ikke, siger Ulrik Wilbek.

Han har svært ved at vurdere holdets præstation hidtil:

- Der er jo reelt kun to kampe at vurdere på, siger sportschefen om holdet, der har badet sig igennem mod Kina og Algeriet, blev matchet hæderligt mod Japan og var i en tough test mod Serbien.

- Meget afhænger jo af, hvordan det går i aften mod Brasilien, siger Ulrik Wilbek, der her er fanget i afslappet passiar med Jan Pytlick under ’Tænd musklerne’-projektet i formiddag i Sportski Centar Cair i Nis.

I morgen går turen – uanset hvad – til Beograd og Hotel Falkensteiner, hvor truppen kan checke ind ved middagstid.

 

0 kommentarer
Vis kommentarer