VM-holdet leder stadig efter sit angreb

Landstrænerens fokus på forsvaret har kostet dyrt i VM-holdets angrebsspil, der er sløjt og uden sammenhæng

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

Mere end 32 mål lavede det danske kvindelandshold i gennemsnit per kamp ved sidste års EM. Mod stærke modstandere, vel at mærke.

I onsdags scorede VM-holdet bare 22 gange mod Serbien, og helt skidt var det mod Brasilien to dage senere, hvor kun 18 bolde endte i det brasilianske målnet.

I vid udstrækning er spillerne gengangere fra EM, så hvorfor er det pludselig blevet så svært at lave mål?

Se også: Burgaard sender Pytlick i gulvet

- Bare jeg kunne svare på det, siger landstræner Jan Pytlick efter ankomsten til Beograd, hvor holdet søndag aften spiller 1/8-finale mod Montenegro.

- Jeg kigger selvfølgelig på det hele tiden. Vi lavede rigtig mange mål på kontra og hurtige opgiverkast sidste år. Vi er ikke helt på samme niveau i år.

- Der er rigtig mange hold, der har lært os at kende. Sidste år kom det nok som en overraskelse for nogen, at vi løb så meget "hurtig midte", det er de bedre indstillet på nu. Så der er flere årsager, lyder forklaringen.

Se også: Anja før skæbnekamp: Danmark kan vinde guldet

Der var lagt op til en ny, spændende epoke sidste år, da det i projekt "ny start" blev proklameret, at stilen fremover skulle baseres på tårnhøjt tempo og offensivt forsvarsspil. Men den stil har været fraværende ved VM.

- Du kan ikke få øje på den nye start lige nu, siger TV 2's håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Det er trænerne godt klar over, og derfor forsøgte de også at lægge Stine Jørgensen ind i midterforsvaret og dække med Kristina Kristiansen, men det fungerede ikke, og det ødelagde den gode rytme, der ellers var kommet i forsvaret, forklarer han.

Se også: Burgaard: Vi kan slå Montenegro på bredden

Landstrænerens fokus har siden EM ligget på forsvaret, fordi der efter Jan Pytlicks opfattelse blev lukket for mange mål ind.

Ikke underligt, at det har kostet i angrebet, men at det har kostet så meget, er overraskende.

- Vi har jo ændret på vores forsvar for at begrænse scoringerne imod os. I de kampe, hvor de gode hold møder hinanden, bliver der scoret færre og færre mål. Så vi er nødt til at forbedre vores defensiv, hvis vi vil være med, siger Pytlick.

Se også: Pytlick: Vi skal have færre udvisninger

Han erkender, at han dermed tager noget fra offensiven og specielt den hurtige omstilling fra forsvar til angreb.

- Det gør man, men det er forhåbentlig kun en overgang. Vi skal jo udvikle angrebsspillet også med de folk, vi dækker op med. Ellers er der ikke nogen proportioner i det.

- Men det kan godt være, at der er en omstillingsperiode, og så må vi tage det med, siger han.

Forude venter søndagens uhyre vanskelige møde med Montenegro, og her er der ikke råd til at fejle, for så er VM overstået.

Se også: Pytlick langer ud efter Anja og TV2

Derfor er der fornuft i, at Pytlick går tilbage til det stærke forsvar, man så i kampen mod Serbien og derefter krydser fingre og håber på bedre angrebsspil.

- Vi er landet lidt i problematikken fra tidligere, nemlig at vi ikke kan score mål. Mange vil nu kræve, at de går tilbage til den 6-0, som fungerede fint mod Serbien, og som de har spillet med i forberedelseskampene, siger Bent Nyegaard.

- De vil så håbe på, at de ud fra det stærke forsvar kan lave 10 mål på kontra. De har opgivet at dække offensivt ved VM, for det har man simpelthen trænet for lidt, lyder det fra Nyegaard.

Danmark-Montenegro, TV2 kl. 20.45. ekstrabladet.dk følger også kampen live.

[[

Sådan spilles de afgørende kampe ved VM:

Ottendedelsfinaler 15-16/12:
Danmark-Montenegro 22-21
Frankrig-Japan 27-19
Brasilien-Holland 29-23
Sydkorea-Serbien 27-28
Tyskland-Angola 29-21
Polen-Rumænien 31-29
Ungarn-Spanien 28-21
Norge-Tjekkiet 31-21

Kvartfinaler 18/12:
Polen-Frankrig 22-21
Brasilien-Ungarn 33-31 efs.
Danmark-Tyskland 31-28
Serbien-Norge 28-25

Semifinaler 20/12:
Polen-Serbien 18-24 (6-14)
Polen: Karolina Szwed 4 (1), Iwona Niedzwiedz 2, Katarzyna Koniuszaniec 2, Patrycja Kulwinska 2, Karolina Semeniuk 2 (1), Karolina Siodmiak 1, Kinga Byzdra 1, Karolina Kudlacz 1, Alina Wojtas 1, Malgorzata Stasiak 1, Agnieszka Jochymek 1
Serbien: Andrea Lekic 8, Dragana Cvijic 5, Sanja Damnjanovic 4, Jelena Zivkovic 2, Svetlana Ognjenovic 2, Jelena Popovic 1, Jelena Eric 1, Jelena Nisavic 1
Udvisninger: Polen 2, Serbien 3
Tilskuere: 19.000

Brasilien-Danmark 27-21 (14-10)
Brasilien: Alexandra Nascimento 7 (4), Ana Rodrigues 5 (1), Daniela Piedade 4, Deonise Cavaleiro 4, Eduarda Amorim 3, Samira Rocha 2, Fabiana Diniz 1, Mayara Moura 1
Danmark: Maria Fisker 3, Anne Mette Hansen 3, Mette Gravholt 3, Kristina Kristiansen 3 (1), Susan Thorsgaard 2, Trine Østergaard 2, Louise Burgaard 2, Line Jørgensen 1, Stine Jørgensen 1, Ann Grete Nørgaard 1 (1)
Udvisninger: Brasilien 5, Danmark 2
Tilskuere: 7.000

Finale og bronzekamp 22/12
Kl. 14.30 Danmark-Polen
Kl. 17.00 Brasilien-Serbien

]]
0 kommentarer
Vis kommentarer