Wilbek: Begræns antallet af håndboldkampe

Den afgående landstræner Ulrik Wilbek er utilfreds med det stigende antal af kampe, som går ud over spillerne

Ulrik Wilbek advarer mod det stigende antal kampe. (Foto: Ernst van Norde)
Ulrik Wilbek advarer mod det stigende antal kampe. (Foto: Ernst van Norde)

Der skal spilles endnu flere håndboldkampe i fremtiden. Det europæiske håndboldforbund EHF har for nylig vedtaget, at der fra 2015-sæsonen skal afvikles 14 indledende kampe i efterårets gruppespil.

De mange kampe - som svarer til næsten halvdelen af kampene i grundspillet i Herre Håndbold Ligaen - kan i sidste ende gå ud over det danske landshold.

Store profiler som THW Kiels René Toft Hansen og Flensburg-Handewitts Thomas Mogensen er allerede i gang med en tænkepause på landsholdet.

Se også: KIF-træner vender tilbage efter lang sygeorlov

- Det er jeg da lidt bekymret for, lyder det fra sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Ulrik Wilbek.

- Når EHF putter flere kampe i Champions League, og man spørger: Hvad med spillerne? Så svarer de, at det har de ikke tænkt over. Det, synes jeg, er ganske forfærdeligt. Og vi må have ændret holdningen, mener han.

Wilbek har i sin tid som landstræner modtaget masser af afbud til landskampe på grund af det hårde kampprogram for spillerne.

Se også: Han bliver ny assistent-landstræner

- Selv om nogle af spillerne tjener mange penge, så er det begrænset, hvad de kan klare. Herrehåndbold bliver en hårdere og hårdere sport, så man skal bruge mere og mere tid på at restituere efter kampene.

- Der skal også være mulighed for at slappe af en gang imellem. Spillerne bliver fysisk og mentalt slidt ned, forklarer Wilbek.

DHF-formand Per Bertelsen og forbundets generalsekretær Morten Stig Christensen sidder i nogle af de øverste DHF-organer, og det skal bruges aktivt, fortæller Wilbek.

Se også: Århus Håndbold forlænger med højrefløj

- Vi har folk, der sidder i de højeste organer i EHF. Og jeg vil også prøve at italesætte det og snakke med de mennesker, der er ansvarlige for det, når jeg får muligheden for det.

- Jeg vil prøve at udfordre dem lidt på, om de har tænkt over de her ting på den lange bane.

- De beslutninger, der er truffet, er utroligt kortsigtede - for hele tiden at redde røven og tjene nogle hurtige penge. Men der er ikke noget langsigtet i det, påpeger Wilbek.

Se også: DHF har fundet landstrænerassistent

- Det er alle interessenter, der skal gøre noget ved det. Spillerne skal også huske at gøre noget selv. Man kan jo nemt blive et gidsel, der hvor man er, hvad enten det er på landsholdet eller i klubben, siger Wilbek.

0 kommentarer
Vis kommentarer