Landin sendt ud efter stort drama

Jesper Nøddesbo og Barcelona fik ram på Landin og Rhein-Neckar Löwen og er klar til Final 4 på reglen om flest scorede udebanemål

Arkivfoto: Lars Poulsen
Arkivfoto: Lars Poulsen

Barcelona anført af Nikola Karabatic præsterede et mindre mirakel, da Rhein-Neckar Löwen oplevede en katastrofal nedsmeltning i slutfasen, netop som Niklas Landin og co. ellers stod med det ene ben i Final 4.

Tyskerne kom til Champions League-kvartfinale i et udsolgt Palau Blaugrana med en syvmåls-føring fra det første opgør i bagagen, men røg ud efter et drama uden lige - på reglen om udebanemål, da Barcelona lige akkurat fik hevet en 31-24 i hus og blev klar til Final 4 i Köln 31. maj og 1. juni med 62-62 samlet efter 31-38 i det første opgør.

Da russeren Sergei Gorbok med 10 minutter tilbage scorede til 24-21, var Barcelona mere end ude, men et smart træk af træner Xavier Pascual, som ændrede forsvaret til 5-1, fik rådvildheden til at brede sig hos Rhein-Neckar Löwen.

Se også: Historisk triumf for Flensburg

Samtidig vågnede tilskuerne, der var lokket indenfor med kæmpe rabatter, og inden den kommende danske landstræner, Gudmundur Gudmundsson, igen havde fået sine Löwen-spillere tilbage til virkeligheden, var hjemmeholdet foran med 31-22.

Da Niklas Landin i de sidste sekund skulle sende bolden afsted til en måske sidste scoring, som ville have betydet, at tyskerne tilbageerobrede Final 4-billetten, gled danskeren, så det var håbløst, da den tidligere BSV-spiller Andy Schmid med tre sekunder tilbage som en anden quarterback skulle forsøge at sætte et sidste angreb op fra egen banehalvdel.

I de katastrofale minutter mod slutningen formåede bl.a. den store helt fra det første opgør, fløjen Uwe Gensheimer, at brænde straffekast på en forrygende Arpad Sterbik, samt blive vist ud i den anden ende.

Se også: Mikkel sendt ud af Champions League

Med sejren og billetten fik Barcelonas mange stjerner spoleret den store tyske fest med ungarsk islæt i Köln. Tyskland må således nøjes med to hold blandt de fire sidste.

Flensburg-Handewitt blev tidligere på dagen klar, da Anders Eggert med 12 sekunder tilbage scorede på straffe, så 'danskerholdet' kun tabte med to mål og også gik videre på reglen om udebanemål.

Men ungarske Veszprem var mere sikker, da Mikkel Hansen og de andre dyre drenge i Paris Handball blev ekspederet ud efter to Veszprem-sejre.

Det fjerde hold findes i morgen søndag, men THW Kiel med René Toft Hansen har en 10 måls-føring med til hjemmekampen mod makedonske Metalurg og de suveræne tyskere har aldrig tabt så stort i Ostseehall, så det sker ikke.

0 kommentarer
Vis kommentarer