Ekspert: Sådan kan håndboldstjerner fældes

Hvis BSV og Sønderjyske havner i matchfixingsag, så er det under en paragraf, hvor ingen før er blevet fældet

En særlig paragraf kan fælde spiller fra BSV og SønderjyskE. (Foto: Ole Frederiksen)
En særlig paragraf kan fælde spiller fra BSV og SønderjyskE. (Foto: Ole Frederiksen)

Dansk Håndbold Forbund (DHF) har bedt matchfixingsekretariatet i Danmarks Idrætsforbund (DIF) om at se nærmere på håndboldklubberne Bjerringbro-Silkeborg og Sønderjyske, som begge måske er skyldige i matchfixing.

Klubberne kan fældes via paragraf 8 i DIF's matchfixing-regulativ om modtagelse af gaver. Det er forbudt at modtage en gave eller en anden fordel, der ikke er naturligt tilknyttet den idrætskonkurrence, hvor modtageren deltager, lyder det i paragraffen.

- Det er en paragraf, som ikke er blevet benyttet tidligere, så nu skal vores jurister til at se på sagen, inden vi går videre med den, siger Jesper Frigast Larsen, elitechef i DIF og leder af matchfixingsekretariatet.

Se også: Ekstra Bladet mener: Gi´ dem en dummebødeSe også: DHF: DIF ser på mulig matchfixingsag

I de kommende dage vil DIF's matchfixingsekretariat vurdere, om sagen er en reel matchfixingsag.

- Heldigvis er turneringen færdigspillet, så der er ikke panik i forhold til forestående kampe, men vi vil gerne afslutte det her hurtigst muligt.

- Nu er det vigtigt at få indhentet fakta og få bekræftet det, vi allerede har kunnet læse i medierne, og så skal vi se på, om sagen skal videregives til vores matchfixingnævn. Den bliver kun viderebragt til nævnet, hvis sekretariatet mener, at der er en reel matchfixingsag, siger han.

Se også: Tabende klub ærgrer sig: Det er uetiskSe også: Betalte konkurrenter: Indkalder spillere til krisemøde

Spillerne i begge klubber har bekræftet, at BSV-spillerne stillede 15.000 kroner i udsigt til Sønderjyskes bødekasse, hvis sønderjyderne hjalp BSV med at komme i slutspillet i Herre Håndbold Ligaen ved at besejre Skanderborg i den sidste kamp i grundspillet. Det gjorde Sønderjyske.

Hvem, der i givet fald skal sanktioneres, vil Jesper Frigast Larsen ikke gisne om. Men hvis det ender med en dom, er alt fra bødestraf til karantæne i spil.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere