Betalte konkurrenter 15.000: Sådan opstod idéen

En BSV-spiller står nu frem og fortæller, hvordan spillerne fandt på at tilbyde SønderjyskE penge for en sejr mod Skanderborg

Mathias Madsen forklarer, hvordan BSV-spillernes idé om at udbetale penge til SønderjyskE opstod. (Foto: Lars Skaaning)
Mathias Madsen forklarer, hvordan BSV-spillernes idé om at udbetale penge til SønderjyskE opstod. (Foto: Lars Skaaning)

Spillerne i Bjerringbro-Silkeborg, BSV, var så desperate for at sikre deres plads i håndboldens slutspil, at de valgte at betale SønderjyskE 15.000 kroner, hvis de kunne besejre Skanderborg i sidste spillerunde. SønderjyskE vandt 34-28, og spillerne modtog pengene.

Ekstra Bladet har forsøgt at kontakte flere af BSV’s landsholdsspillere, men uden held. I stedet har klubben valgt forsvarskrumtappen Mathias Madsen til at udtale sig, og han forklarer nu, hvordan idéen om at betale et andet hold penge opstod.

- Efter vi havde tabt til Skanderborg ude, så sad vi nogle spillere og talte. Vi var ret så pressede og tog kontakt til SønderjyskE og spurgte, om de havde brug for lidt ekstra penge, så vi kunne være sikre på, at de ville vinde. Vi ville tage pengene fra vores bødekasse og så aflevere dem til deres bødekasse, siger Madsen til Ekstra Bladet.

- Vi ringede til spillerne fra SønderjyskE, og så tog de en fælles beslutning for holdet. Vi kan ikke have gjort os så mange overlevelser, for havde vi tænkt os 100 procent om, så havde vi aldrig gjort det. Vi var pressede og begik en kæmpe fejl. Nu er det blevet en kæmpe sag, og vi er trætte af det især på klubbens vegne, siger Madsen.

Se også: Ekspert: Sådan kan håndboldstjerner fældes

- Vi ville bare være sikre på, at SønderjyskE ville vinde, og når man ser det nu, så er det tåbeligt, for det er ikke de 15.000, der har gjort forskellen. Vi kan godt se nu, at det er naivt, og vi fortryder kraftigt, siger Madsen.

Se også: Ekstra Bladet mener: Gi´ dem en dummebøde

Den rutinerede forsvarskrumtap vil ikke ud med, hvilken spiller der kom på idéen og tog kontakt til SønderjyskE.

- Det er der ingen grund til at sige. Det var en enig spillertrup og holdets valg. Der var ingen, der satte sig imod. Vi er trætte af situationen og kede af, hvad vi har gjort. Jeg kan sige med ro i stemmen, at vi handlede i god tro, og vi havde i vores vildeste fantasi ikke regnet med, at det ville ende sådan her, siger Madsen.

Se også: Tabende klub ærgrer sig: Det er uetisk

Her til eftermiddag har BSV-spillerne været indkaldt til møde i klubben.

- Det gik sådan, at vi har undskyldt over for klubben, sponsorer og fans. Vi er meget kede af sagen, og vi har undskyldt. Vi har fået en skideballe af klubben, og det er helt fair. Nu må vi se, om der kommer andre sanktioner, men det er ikke noget, jeg vil eller kan udtale mig om, siger Madsen.

Mathias Madsen slår fast, at spillerne ikke vendte idéen med hverken trænere eller ledere i klubben, og han afviser også, at han nogensinde før i sine syv år i BSV har oplevet en lignende situation, hvor han har tilbudt eller fået tilbudt penge for bestemte resultater.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere