Annonce:
Annonce:

Fattig dansker i håndbold-skandale

Landstræner Jan Ottosen og Australien kvalificerede sig til VM i Qatar, men opdagede pludselig, at IHF forærede pladsen til Tyskland

Annonce:
Følg Håndbold

Tyskland SKAL bare være med!

Og nej! Det er ikke fodbold, vi snakker om. Den klarede Thomas Müller og Co. jo sådan set selv. Vi springer lige til håndbold, hvor Tyskland - verdens største håndboldnation - ikke var i stand til at nakke Polen over to VM kval-kampe.

Men germanerne kommer alligevel med til VM i januar i Qatar! På et wild card. Det internationale håndboldforbund (IHF) er nemlig i sin visdom mellem spurterne til buffeten i Zagreb nået frem til, at Oceanien søreme lige pludselig ikke er ordentligt repræsenteret, og så napper den magtfulde IHF-formand Hassan Moustafa da lige kontinentets VM-plads og forærer den væk.

Her er de danske værtsbyer til VM i håndbold  

Annonce:

Ikke til en af de andre nationer, der heller ikke kvalificerede sig til VM på sportslig vis. Næ, man graver dybt og længe nok og finder ud af, at Tyskland for halvandet år siden var bedst ikke-placerede nation ved VM i Spanien. Og så får Tyskland alligevel lov til at spille mod Mikkel Hansen og Co. ved VM i januar ...

Det kommer noget bag på Australiens danske landstræner Jan Ottosen og spillerne, der af egen lomme har spenderet omkring 25.000 kroner hver på syv træningslejre og turen til New Zealand, hvor Australien over to kampe vandt hhv. 22-18 og 32-18 og dermed kvalificerede sig til slutrunden i Qatar.

Troede de.

Spellerberg om dynamitpulje: Næsten ideelt  

- Det ærligste ville jo være at sige, at Tyskland bare er forhåndsudtaget til VM-slutrunder, siger den 37-årige dansker, der bestemt ikke har spundet guld på tjansen som landstræner down under.

Annonce:

- Jeg har fået under 5.000 kroner for syv måneders arbejde. Min kontrakt indeholder en passus om, at jeg kan få procenter af de sponsorindtægter, det australske forbund skaffer. Men sponsoraterne udebliver jo, når holdet ikke skal til VM, og dermed får jeg ingen penge - og spillerne har brugt en masse af egen lomme. Hvordan vil IHF kompensere det, spørger Jan Ottosen på sindigt jysk.

Australien er simpelt hen blev ofret. Al Jazeera har tv-rettighederne til VM-slutrunderne, og de er ikke meget værd uden en pæn procentdel af 85 mio. sportstossede tyskere foran fladskærmene. Så det gjorde ondt, da polakkerne gjorde kål på tyskerne i kval'en - men nu har IHF fundet en listig og givtig økonomisk smutvej ud af det økonomiske morads.

Kæmpe CL-udfordring: Her er KIF Koldings dynamitgruppe  

Faktisk er det Hassan Moustafa selv, der har gjort situationen mudret i Oceanien, hvor håndbold mildest talt er en sjælden sport - lige under at kaste smut med fladsten fra stranden...

Egypteren turnerede i verdensdelen og 'hjalp' med at oprette nationale forbund, så han selv kunne høste flere stemmer ved IHF-kongresserne fra 'håndboldstormagter' som Cook Islands, Samoa, Tuvalu, Kitibati, Mikronesien og flere andre.

Annonce:

- Det er meget svært at se fairplay i det her. De australske mænd deltog ved VM i såvel 2001 som 2013, og kvinderne var senest med i december i Serbien. På mandag skal jeg med det kvindelige australske beachhåndbold-hold til VM i Brasilien, men hvordan kan det lade sig gøre, når vi åbenbart ikke eksisterer, spørger Jan Ottosen.

Fra et lille håndboldland, der er helt udslettet - når man har brug for et wild card til tyskerne...

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: