Annonce:
Annonce:

Danske Aron raser: Det er vores VM-billet

Island stod nummer et på reservelisten til VM – men tv-pengene tæller mest, og så fik Tyskland pladsen

Aron Kristjansson har al mulig grund til at være sur. (Foto: Lars Poulsen)
Aron Kristjansson har al mulig grund til at være sur. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Håndbold

Selv tyskerne skammer sig!

I Island nøjes de med at være rasende…

- Det er vores plads, IHF nu forærer væk til Tyskland. Det står højt og klart i forbundets egne regler, at vi er første reserve, hvis der kommer et VM-afbud, siger den islandske landstræner Aron Kristjansson, der også tjener hyren som cheftræner i KIF Kolding København.

Hov! Tyskland kommer alligevel til VM

Han ved lige så vel som alle andre, hvad det handler om, når det internationale håndbold forbund sletter Australien af landkortet og giver Tyskland et wild card til VM i Qatar i januar: Tv-penge! Intet andet.

- Det er meget mystisk. Vi stod nummer ét i køen, fordi vi blev nummer fem ved EM i Danmark i januar, men nu kommer tyskerne pludselig og overhaler alt og alle indenom. Det kan kun skyldes, at det her handler om det tyske tv-marked og dermed om penge, siger Aron Kristjansson.

Annonce:

- Men retfærdighed… Den eksisterer ikke – og vi er rasende, siger Aron Kristjansson.

Den islandske håndbold-præsident Gudmundur B. Olafsson er advokat og varsler søgsmål ved alle tilgængelige retsinstanser:

Her er de danske værtsbyer til VM i håndbold

- Reglerne siger, at hvis en nation trækker sig – hvilket Australien oven i købet ikke har gjort frivilligt – skal den ledige plads tilbydes den første på ventelisten fra det kontinent, verdensmesteren kommer fra. Efter som Spanien vandt i 2013, står vi først i køen foran Ungarn og Serbien. Det har vi sort på hvidt fra det europæiske håndboldforbund EHF, siger Gudmundur B. Olafsson.

Annonce:

- Vi har skrevet til IHF og også fået svar – bare ikke på det helt centrale spørgsmål: Hvorfor og hvornår har IHF lavet reglerne om. Vi er meget overraskede over, at ændringen bare bliver annonceret nu – specielt når der går rygter om, at det skete allerede i april eller maj. Altså tids nok til, at man i givet fald kunne have implementeret det i forhold til de playoff-kampe, vi – og bl.a. Tyskland – spillede netop for at kvalificere os til VM.

Spellerberg om dynamitpulje: Næsten ideelt

- Jeg håber, vi hurtigt får et svar, for ellers vil vi tage action på det her. Vi vil tænke os om, men vi forlanger klar besked, og skal vi tage sagen til tops i IHF, så gør vi det, siger præsidenten, der måtte se sit hold tabe kvalifikationen til Bosnien-Hercegovina – som Tyskland tabte sin til Polen.

I Tyskland har den gamle stjerne Daniel Stephan rammet sagen ind:

- Vi ved alle, at dette er en Lex Deutschland. IHF har brug for Tyskland, og nu har man fundet en yderst tvivlsom måde at få os med til VM på.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU
Annonce:
Annonce: