Lindberg klar til verdensrekord

Landsholdsfløjen er overraskende hurtigt blevet kampklar og melder sig under fanerne, når han sammen med fire andre danskere kan slå AGK’s gamle rekord i ’håndbold-publikum’

Trods en brækket finger vil Hans Lindberg være med til at spille foran et rekordstort publikum, når HSV møder Rhein-Neckar Löwen. (Foto: Claus Bonnerup)
Trods en brækket finger vil Hans Lindberg være med til at spille foran et rekordstort publikum, når HSV møder Rhein-Neckar Löwen. (Foto: Claus Bonnerup)

FRANKFURT (Ekstra Bladet): Hans Lindberg er klar til at sætte verdensrekord! Danskeren fra kriseplagede HSV Handball har ellers været sat ud af spillet i sæsonen indtil nu på grund af en læderet tommelfinger på skudhånden, men fløj-virtuosen kan beroliget konstatere, at han er klar til kamp.

Mener han i hvert fald selv …

- Nu må vi se, om træneren vil bruge mig, eller om han og den medicinske stab vurderer, at det er for tidligt. Men jeg kan spille uden problemer og har deltaget i al håndboldtræning siden i tirsdags, siger Hans Lindberg, der har venstrepoten forsvarligt tapet op under aftenens træning i Frankfurt og problemfrit deltager i såvel forsvar som angreb.

Se også: Pensioneret BSV-forsvarer gør comeback

Han og landsmanden Henrik Toft Hansen testede her til aften forholdene i Commerzbank Arena, hvor gæsterne fra HSV lørdag aften i braget mod Rhein-Neckar Löwen sætter verdensrekord i antal tilskuere.

Flere end 40.000 billetter er røget over disken på det overdækkede fodboldstadion, hvor der er plads til 50.000. Dermed ryger Kasi-Jesper og AG Københavns rekord fra maj 2011, hvor folkene fra hovedstaden fik banket 36.651 tilskuere ind i Parken til den anden DM-guldkamp mod BSV.

Det forlød dengang, at indtil flere på lægterne oven i købet havde købt og betalt deres billetter selv – i en tid, hvor der i dén grad blev delt adgangskort ud med rund hånd.

Se også: Markussen i super-debut for Skjern

Hans Lindberg vil selvsagt gerne være med til at sætte ny verdensrekord i håndbold-publikum på stadion, hvor Ekstra Bladets spiontogt her til aften afslører, at det ikke vil være nogen skidt idé at slæbe en teaterkikkert med i håndtasken. Der er eddermame langt ind til de 20 gange 40 meter midt på den overdækkede fodboldbane…

Henrik Toft var AGK-spiller dengang, holdet nappede sit første guld med sejren over Niklas Landin og den daværende assistenttræner Nikolaj Jacobsen, der altså godt nok sletter deres egen tre år gamle rekord – men så til gengæld er med til at sætte en ny, som også Hans Lindberg nu får aktier i.

Se også: Skrækkelig debut for Thomsen

Mads Mensah var dengang ejet af AGK – men lejet ud til Nordsjælland Håndbold og derfor ikke med i den gamle rekord.

- Jeg har været ude siden starten af august, hvor prognosen lød på op til seks uger uden håndbold. Nu er der gået fem og jeg har det helt okay, siger Hans Lindberg, der blev sendt ud af spil af en holdkammerat til træning.

- Han ramte mig hårdt over hånden. Og ramte præcist og hårdt. Men jeg har ingen smerter og kan sagtens spille, for formen er helt i orden, bedyrer Hans Lindberg, der 18.15 kan løbe på banen til sin første kamp i sæsonen.

Foran verdens hidtil største håndbold-publikum.

0 kommentarer
Vis kommentarer