Landin på toppen i rekord-brag

- Verdensrekorden betyder intet. Men det godt nok sjovere end dengang i Parken, da vi tabte stort, siger landsholdsmålmanden

Niklas Landin spillede lørdg aften foran flere tilskuere end nogensinde før. (Foto: AP)
Niklas Landin spillede lørdg aften foran flere tilskuere end nogensinde før. (Foto: AP)

FRANKFURT (Ekstra Bladet): Niklas Landin: - De to point var i særklasse det vigtigste.  Alt det der med rekorder og så videre… Jamen, det er vi egentlig ikke gået særlig meget op i. Vi prøvede at gøre, som vi gør til en hvilken som helst anden kamp, og det gik jo fint. Vi skulle bare køre lidt længere til vores ’hjemmebane’.

Niklas Landin er stolt og glad. Med 28-26 sejren over HSV Handball fører Rhein-Neckar Löwen Bundesligaen med maksimum-point og en solid skalp i bagagen mod en af de formodede udfordrere i en lang sæson.

44.189 tilskuere talte arrangørerne til kampen. Ny verdensrekord for tilskuere til en håndboldkamp noget sted i verden. Meeen. Man skal nu nok regne med, at tyskerne, der har forberedt dette attentatforsøg i snart et år har talt alt og alle med.

Se også: Christiansen stadig stjerne i Tyskland

Når man skuede ud over Eintracht Frankfurts hjemmebane Commerzbank-Arena med plads til ca. 52.000 siddende og stående, så var der immervæk mange huller på lægterne.

Men rekorden er nu officielt tysk – og ’stjålet’ fra AG København, der i maj 2001 havde 36.000 tilskuere inde til den anden DM-finale mod BSV. Den kamp var Niklas Landin også med i.

- Dengang var det ikke så sjovt. I dag er det meget mere behageligt, siger landsholdsmålmanden med et skævt smil.

- Det var en rigtig fin første halvleg, men jeg er selvfølgelig lidt irriteret over, at vi pisser det sådan væk efter pausen, når vi nu førte med ni efter de første 30 minutter.

En lidt betænksom Rhein-Neckar Löwen-træner Nicolaj Jacobsen under en træningsseance med sit mandskab. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport og Spil Glansen er gået af frysepizzaerne

HSV kom op på minus to i slutfasen, men da var tiden for alvor ved at løbe ud for hamburgerne, der måtte give fortabt til ’frankfurterne’.

- Det blev lidt for spændende. Vi burde have været mere kolde og kyniske og lukket kampen de første 10 minutter af anden halvleg, lyder Niklas Landins skudsikre analyse.

Han var godt tilfreds med kulissen.

- Det er da lidt specielt at stå derinde i målet og kigge ud på så mange mennesker. Man fornemmede tilskuerne mere her. Da vi spillede i Parken i sin tid var oplevelsen lidt anderledes, fordi det var mørkt på tribunerne, og banen lå badet i et lyshav. Da fornemmede man ikke de mange mennesker på samme måde som i dag, siger Niklas Landin.

Betyder det noget, du igen har været med i en verdensrekord?

- Intet. Det var fint og meget sjovt, men det er ikke noget, jeg går op i.

0 kommentarer
Vis kommentarer