AV, AV, AV! Her er en islandsk hovedpine

René Toft Hansens korsbåndsskade gjorde dobbelt ondt på Gudmundur Gudmundsson, der må omprioritere hele EM-optakten

Gudmundur Gudmundsson fik spoleret hele sin planlægning før EM, og de første dage handler alt nu pludselig om det forsvar, der ellers var helt på plads. (Foto: Linda Johansen)
Gudmundur Gudmundsson fik spoleret hele sin planlægning før EM, og de første dage handler alt nu pludselig om det forsvar, der ellers var helt på plads. (Foto: Linda Johansen)

Det gjorde ondt bare at se tv-billederne. René Toft Hansens ben og højre knæ strakt og bøjet i en fuldstændig unaturlig vinkel… Uff!

Lillebror Henrik Toft var stadig for knust til at udtale sig i går.

- Jeg er for tæt på. Jeg er alt for berørt. Jeg håber, du forstår.

For Gudmundur Gudmundsson og landsholdet faldt korsbåndsskaden også som en klyngebombe i den EM-kampagne, der blev indledt i går formiddag.

- Jeg blev selvfølgelig meget ked af det – især på Renés vegne. Det så ikke godt ud på billeder, men sådan er det, og som træner begynder man selvfølgelig med det samme at finde løsninger, siger Gudmundur Gudmundsson.

- Man kan sige, jeg har været nødt til at lave hele min plan om og arbejde med en ny konstruktion og udtaget to nye spillere. Vi skulle have trænet fifty-fifty forsvar og angreb, men nu er det primært forsvaret, der er i fokus. Jeg håber, jeg har fået svar på de fleste spørgsmål i onsdag eftermiddag efter den sidste træning, siger den målbevidste landstræner.

Henrik Toft Hansen under opvarmningen, da landsholdet var samlet i Brøndby i formiddag. Lillebror Toft er alt for berørt af storebrors skade til at sige noget som helst. (Foto: Linda Johansen) Håndbold Rystet lillebror efter grim skade: Jeg er alt for berørt

Henrik Møllgaard er vel en mulighed?

- Han kan faktisk spille overalt i forsvaret. Mit fokus lige nu er udelukkende midtforsvaret – jeg vil se, hvad der fungerer bedst, og hvem fungerer bedst sammen, siger Gudmundur Gudmundsson.

Hvorfor har du udtaget to nye spillere?

- Klaus Thomsen har været skadet i lang tid, og jeg må se ham live i arbejdet her for at have fornemmelsen af, hvad han kan. Alexander Lynggaard er tovejs-spiller, mens Klaus Thomsen er en anden type, højere og fysisk stærkere.

 

Betyder René Tofts udfald, at midterforsvaret skal dække anderledes?

- Det er et meget godt spørgsmål, men lige nu skal jeg først og fremmest have svar på, hvem der fungerer bedst sammen og i hvilke konstellationer.

Ændrer skaden på holdets målsætning og ambitioner?

- Ja, altså… vi ændrer ikke vores målsætning på grund af det her. Det bliver selvfølgelig ikke nemmere for os uden René, det vil påvirke os, men vi vil gøre alt for at få styr på det.

René Toft Hansen (Foto: Per Rasmussen) Håndbold Ekspert om Toft-skade: En alvorlig svækkelse for Danmark

Er det top fire, vi snakker om?

- Vi har et møde i starten af januar, og før det vil jeg ikke sige for meget om det. Men vi har ALTID høje målsætninger. Vi venter lidt – vi kan snakke efter det møde.

Hvad er dit nytårsønske?

- At vi ikke får flere skader. Det er det vigtigste for mig nu.

Anfører Niklas Landin begræder tabet af klubkammeraten fra Kiel:

- Det betyder utroligt meget. Han er jo vores anfører i Kiel og betyder alt for vores forsvar. Han er et midtpunkt, et bindeled, så det kommer til at gøre rigtigt ondt på os. Samtidig har han også vist sig at være en af vore vigtigste spillere forsvarsmæssigt på landsholdet, så jeg græder da både som Kiel- og landsholdsspiller.

René Toft i selskab med Alexander Lynggaard og Rasmus Lauge i det danske forsvar ved Golden League i Norge. (Foto: Jan Sommer) Håndbold Opgivende René Toft: OL-drømmen forsvandt

- I løbet af denne sæson har vi fået et fantastisk samarbejde op at køre, og jeg ved lige præcis, hvornår og hvordan han lægger sine parader, så jeg kan gå efter dem. Det samarbejde havde jeg egentlig glædet mig til at få vist frem her på landsholdet også. Det er klart, at vi skal have en ny styrmand – en, der tager ansvar, som Toft har gjort.

Hvem er det?

- Det er begge Henrik’er – lillebror Toft og Møllgaard, der skal træde endnu mere i karakter.  Så må vi se, hvad Gudmundur vil stille op med de to, der er efterudtaget. Nu skal jeg jo ikke udtage holdet, men sådan kunne jeg forestille mig, det bliver.

Arkivfoto: Jan Sommer Håndbold Mareridts-dom til dansk landsholdsstjerne

10 kommentarer
Vis kommentarer