Barcelonas rå besked: Du er for gammel

Jesper Nøddesbo er i dialog med FC Barcelona om fremtiden, hvor danskeren åbenbart ikke indgår, selv om han har kontrakt til 2018

Jesper Nøddesbo kæmper for pladsen i EM-truppen - og for en fornuftig aftale med FC Barcelona, hvor han er kommet i overskud. (Foto: Linda Johansen)
Jesper Nøddesbo kæmper for pladsen i EM-truppen - og for en fornuftig aftale med FC Barcelona, hvor han er kommet i overskud. (Foto: Linda Johansen)

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Jesper Nøddesbo har før prøvet at være så meget ude i kulden i FC Barcelona, at han en halv-sæson var plantet helt ude på tilskuerrækkerne med klar besked om, at klubben meget gerne så, at han fandt sig et nyt job hurtigst muligt.

Dengang trænede, fightede og kæmpede han sig tilbage i truppen på rå flid og viljestyrke og har siden fortalt, at han lærte utroligt meget om sig selv i det halvår.

Nu er situationen på sin vis den samme: Jesper Nøddesbo spiller ikke - som i overhovedet ikke. Det franske brød Cédric Sorhaindo og polakken Kamil Syprzak deler spilletiden i den catalanske storklub, der ellers har mange nemme kampe i den spanske liga.

Nyt uheld! Ung komet ude af EM-trup

Men denne gang er der alligevel en afgørende forskel: Dåbsattesten! Den viser, at danske Nøddesbo har rundet 35 sæsoner på kloden, og slaget om en plads i Barcelonas start-syver kan være tabt alene kontoen over år-ringe.

- Det virker som om, der er en foryngelses-proces i gang på holdet. Det betyder, at man har valgt at kigge lidt væk fra mig, og det er vi så i en dialog om nu, siger Jesper Nøddesbo fra landsholdslejren i Brøndby.

Han erkender blankt, at situationen er lettere håbløs. Og så hjælper det ikke, at danskeren, der startede i Barcelona i 2007 har kontrakt helt frem til 2018.

- Jamen, jeg er jo i en situation, som ikke er den bedste. Den er ikke holdbar, så jeg er selvfølgelig i en dialog med FC Barcelona om, hvad der skal ske, siger stregspilleren.

AV, AV, AV! Her er en islandsk hovedpine

Handler snakken om at blive løst fra kontrakten – eller udlejet?

- Vi har en dialog om det, og så må vi se, hvad der ligesom skal ske. Der er åbent for mange muligheder, siger Jesper Nøddesbo.

Danskeren vurderes fortsat som en af verdens allerbedste offensive stregspillere, og hans position på landsholdet er heller ikke til diskussion. Samtidig har THW Kiel netop mistet René Toft Hansen oven i stregkollegaen Patrick Wiencek, der også er korsbåndsskadet. Dermed er hele tyskernes midterforsvar flået i stumper og stykker.

De mangler en stregspiller i Kiel – har I snakket om det?

- Nej, ikke sådan lige umiddelbart.

Kunne det være en mulighed. Ville du sige blankt nej?

- Nej, det ville jeg ikke. En klub som Kiel siger man ikke blankt nej til, det ville være dumt. Jeg har dog en familie-situation, som gør, at det er en ting, som skal overvejes grundigt.

Jeg er med på, at det selvfølgelig også er svært at forlade Barcelona som by...

- Ja, men det er jo ikke det, der skal være afgørende. Familien har første prioritet, men håndbolden betyder jo selvfølgelig også en masse. Jeg vil gerne spille!

Til gengæld for kamp-praksis får vi vel en landsholdsspiller, der sprudler af spillelyst?

- Du får i hvert fald en mand, der ikke er skadet og til gengæld er top-motiveret. Jeg er ikke brændt ud på samme måde som mange, der har været ude i mange hårde kampe dette efterår. Jeg er nødt til at tage det positivt, ikke.

Rystet lillebror efter grim skade: Jeg er alt for berørt