’Bare hun ikke føder, mens jeg er i Wien’

Michael Damgaard holder ekstra øje med mobilen i denne tid – han kan hurtigt blive slettet fra holdkortet til fordel for en fødsel i Hillerød…

Michael Damgaard smækker kuglen af sted. Nu håber han bare, konen ikke føder, mens han sidder i Wien... (Foto: Jan Sommer)
Michael Damgaard smækker kuglen af sted. Nu håber han bare, konen ikke føder, mens han sidder i Wien... (Foto: Jan Sommer)

VR. SKERNINGE (Ekstra Bladet): Michael Damgaard kæmper for FÆDRE-landet! Og inden længe kan lollikken også kalde sig far til en datter, hvor flere fornavne er på stemmesedlen – men skarpskytten håber først og fremmest:

- Bare hun ikke føder, mens vi er i Østrig…

Fruen har termin 20. juni, så ifølge kalenderen skulle Michael Damgaard ’snildt’ kunne nå at spille udekampen mod Østrig på onsdag, returnere i god ro og orden og derefter assistere Ann Sofie Sonne under fødslen på sygehuset i Hillerød.

- Det er hun i hvert fald sat til, så der bliver jo nok at se til. Det kommer til at ligge meget tæt det hele, men hvis det går efter planen, får vi da lige et par ugers ferie til at nyde livet som familie i starten, siger Michael Damgaard.

- Heldigvis er det første gang, og de går jo tit lidt over tiden. Det krydser vi sådan set fingre for sker. Jeg har ikke snakket så meget med Gudmundur om det, men det er lige så meget fordi, jeg ikke har følelsen af, at barnet kommer i morgen. Til gengæld vil det jo være skidt, hvis jeg sidder i Østrig og bliver ringet op…

- Det er lige lovligt spændende, men bare vi kommer fordi den 15. og kampen i Wien, er alt godt. Det bliver jo et helt nyt liv for os begge og spændende at se, hvordan man klarer si gi den rolle. Jeg har altid gjort mig tanker om, hvordan jeg ville være som far, og nu skal jeg så prøve det i praksis, siger Michael Damgaard.

Sport Damgaard helt privat: Tæt på landsholdets kanonkonge

Den 26-årige skytte lægger ikke skjul på, at han er godt og grundigt gennemtræt:

- Jeps, det er jeg. Det handler jo også om, at jeg ikke har kunnet passe den fysiske træning optimalt, fordi der har været mange hårde kampe på kort tid. Det kan kroppen godt mærke. Men jeg synes ikke, jeg er mentalt træt – det er kun fysisk, siger Magdeburg-spilleren.

Forude venter så lige en bagatel af en juli med opladning til OL, en forhåbentlig lang kampagne i Rio de Janeiro i august – og fire dage efter hjemkomsten starter klubløjerne så for alvor…

- Min kæreste ville jo også meget gerne tage en ferie et sted, hvor vi lå på stranden, men det går jo ikke for mig, og det ligger heller ikke til mig.  Og når vi kigger på steder, hvor vi kan holde ferie, kigger vi jo også meget på fitness-forhold. Jeg glæder mig faktisk til at bruge ferien på at gøre mig trimmet og klar til en lang juli og en spændende august, siger Michael Damgaard om de to uger og en sjat, han trods alt får lov at holde en slags kombineret ferie og barselsorlov i.

Efter en god start på EM-slutrunden er der blevet tid til pjat og leg i den danske lejr. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Danmarks nye diamant: Jeg er god til alt!

0 kommentarer
Vis kommentarer