Barsk sortering før VM: De kan ende med Sorteper

Gudmundur Gudmundsson må denne gang tage 16 spillere med til en slutrunde – Ekstra Bladet vurderer, at fem spillere slås om tre pladser i VM-truppen

Gudmundur Gudmundsson skal sortere tre spillere fra i løbet af denne weekend. Her løber Magnus Landin, Lasse Andersson og Jesper Nøddesbo under træningen forleden i Aarhus. Foto: Gregers Tycho
Gudmundur Gudmundsson skal sortere tre spillere fra i løbet af denne weekend. Her løber Magnus Landin, Lasse Andersson og Jesper Nøddesbo under træningen forleden i Aarhus. Foto: Gregers Tycho

AALBORG (Ekstra Bladet): Hvem skal med til VM i Frankrig? Gudmundur Gudmundsson måtte kun tage 14 spillere med i sin OL-trup – om en uge må landstræneren som normalt stille med 16.

Men det gør ikke nødvendigvis islændingens valg mere indlysende.

Den nemme løsning kunne være: At nappe de 13 OL-guldvindere – Mads Christiansen har som nr. 14 sagt fra til landsholdet – nominere Niclas Kirkeløkke som direkte afløser, supplere med en fløj i hver side, og voila… Gudmundur Gudmundsson har sin VM-trup klar.

Så enkelt er der selvfølgeligt intet, der er. Til gengæld har de 19 spillere i bruttotruppen kampene i Bygma Cup, hvor Danmark i aften møder Ungarn, til at overbevise om, at lige præcis de skal med til VM.

Gudmundur Gudmundsson har selvsagt ingen interesse i at kaste offentligt lys over sagen:

- Det er altid svært. Det er en luksus-opgave, men nemt er det ikke. Der er overvejelser om stregspillere, midt-forsvaret, højre back, fløjspillere – der er mange overvejelser, siger landstræneren.

Han så Niclas Kirkeløkke gøre det glimrende i EM-kval kampene i november:

- Kirkeløkke er en ung spiller uden landsholds- og slutrundeerfaring, men han har spillet med os mod Holland og Letland, så vi har prøvet ham lidt. Jeg var tilfreds med ham, men det var mod to modstandere af lidt lettere kaliber. Jeg vil ikke sige for meget nu, men jeg giver alle en fair chance, siger Gudmundur Gudmundsson.

- Du kan jo også vælge at spille med en højrehåndet på pladsen?

- Der er fordele og ulemper ved at spille med en højrehåndet på den plads. Spillet bliver jo ikke hurtigere, og det bliver sværere at krydse, men så har man nogle andre muligheder. Og hvis man har gode spillere med farlige skud, så kan det også godt lade sig gøre.

- Vi prøvede det jo lidt før og delvist under OL, da Kasper Søndergaard var skadet i den første periode. Vi brugte Morten Olsen og Mads Mensah, så de er f.eks. begge to alternativer.

- Men ikke Michael Damgaard?

- Nej, det tror jeg ikke på. Han har andre opgaver. Vi må bare sige, at vi er lidt pressede, fordi Mads Christiansen var tovejs-spiller, og det bliver vores udfordring, at vi ikke har alt for mange tovejs-spillere. Og det er Kirkeløkke.

- Overvejer du IKKE at tage fire fløje med?

- Vi så under OL, at man godt kan spille med kun én fløj i hver side, så jeg har ikke taget en endelig beslutning om det.

- I vandt OL-guld – så er næste mål vel indlysende at vinde guld igen?

- Jeg vil sige det sådan: Det er et stort ansvar at komme som olympiske mestre til en slutrunde, men det er et dejligt ansvar. Vi har et holdmøde mandag aften, hvor vi snakker målsætning.

- Nu ikke noget med top 12 vel?

- Nej, vi plejer at lave høje målsætninger. Jeg synes bare, vi har tanket selvtillid, vi har spillet godt under den sidste slutrunde, og vi ved, der er store forventninger. Men VM er en ny opgave. Vi glæder os til det, og altså… Alt er muligt.

En Ol-guldmedalje er ingen garanti for, at man også kommer til VM. Michael Damgaard er i skarp konkurrence om en plads i Paris. Foto: Gregers Tycho
En Ol-guldmedalje er ingen garanti for, at man også kommer til VM. Michael Damgaard er i skarp konkurrence om en plads i Paris. Foto: Gregers Tycho
 

10 SIKRE VALG

Niklas Landin

Casper U. Mortensen

Lasse Svan

Henrik Toft Hansen

René Toft Hansen

Mikkel Hansen

Henrik Møllgaard

Kasper Søndergaard

Morten Olsen

Mads Mensah Larsen

 

 

3 NÆSTEN SIKRE

Jannick Green

Er i duel med Kevin Møller om tjansen som keeper nr. to. Kevin Møller tog pladsen ved EM i Polen for et år siden foran en dengang formsvag Jannick Green, men sidstnævnte deltog i OL – og har været suverænt spillende for Magdeburg.

Magnus Landin

Hans Lindberg

Begge er selvskrevne, hvis landstræneren holder sig til ’same procedure as every year’ og tager to fløje i hver side med til slutrunden.

 

DE SLÅS OM 3 PLADSER

Jesper Nøddesbo

Michael Damgaard

Lasse Andersson

Niclas Kirkeløkke

Simon Hald

De to førstnævnte var begge med til OL, men guldmedaljer giver ingen garanti for en ny udtagelse til VM. Begge blev brugt sparsomt, og dynamit-stangen Damgaard har holdt flottere træfprocenter end lige netop i Rio.

Lasse Andersson har et halvt års spil-praksis fra selveste Barcelona i benene og gjorde det godt i EM kval-kampene mod Holland og Letland i november. Omvendt er lollikken stærkt kørende som skytte og assist-mager for Magdeburg i øjeblikket.

Jesper Nøddesbo kan aflaste begge Toft-brødre – og i begge ender af banen. Men hvor René Toft Hansen mirakuløst nåede med til OL på rekordtid efter en korsbåndsskade og skulle skånes, er forsvars-krumtappen denne gang fuldstændig fit for fight. Om end med et langt Bundesliga-efterår i kroppen.

Niclas Kirkeløkke kan i Bygma Cup overbevise landstræneren om, at NU holder skulderen, og NU er den unge fynbo klar til en slutrunde. Han bruger venstre hånd, han kan dække op, og han kan gå direkte ind som afløser for Mads Christiansen og supplere Kasper Søndergaard.

Falder han igennem, kan landstræneren vælge at bruge Morten Olsen og Mads Mensah som højre backs, men fornemmelsen siger, islændingen allerhelst vil have en venstre hånd på pladsen.

Simon Hald - hvis han skal med til VM, skal han vel decideret slå Jesper Nøddesbo af. Ellers har denne lejr nok mest karakter af at polere fremtiden og holde en skarp reserve klar.

Se også: Undrer sig over håndboldherrerne: Ærgerligt og forkert

Se også: Her er hemmeligheden: Sådan har Mikkel erobret landsholdet

Se også: Danmarks kommende superstjerne: Derfor ser jeg ikke op til Mikkel

2 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere