Bedst i 10 år? Vil vælte Danmark af tronen

Nu vil de norske mænd også give Danmark baghjul

Danmark er ude af EM i håndbold: Jan Jensen sætter ord på hvordan det kunne gå så galt. Producer: Lasse Brøndal

Turen er kommet til mændene.

Sådan lyder det allerede i Norge, selv om der fortsat mangler en uge af mændenes EM.

Selv om Danmark ikke har siddet på EM-tronen siden 2012, træder Norge med stor fornøjelse rundt i den danske EM-fiasko og taler om at vælte Danmark af tronen, selv om det overordnet set først kan ske om et halvt år til OL i Tokyo. (se Ekstra Bladets bud på Danmarks OL-hold LIGE HER)

Det vil i så fald være den samme historie som på kvindefronten, hvor Norge midt i 00'erne overtog hovedrollen efter Danmark.

Nordmændenes måske største navn igennem tiderne, den tidligere Aalborg- og BSV-spiller Kristian Kjelling tippede allerede før EM, at Sander Sagosen og kompagni kunne vinde EM, og med egne ord er den tidligere storskytte blevet endnu stærkere i troen efter at have fulgt sine 'arvtagerne' som ekspert for Viasat.

Kjelling regner med, at det er et spørgsmål om tid, før Norge slutter øverst på podiet.

- Ja, det tror jeg. Specielt med tanke på spillernes alder. Før mesterskabet sagde jeg, at jeg tror, at de tager guld nu, og nu er jeg blevet endnu stærkere i troen på det, siger Kjelling ifølge Dagbladet, der kører en stærk overskrift på artiklen 'Tidernes bedste norske hold - kan dominere i ti år'.

Sander Sagosen, som her har godt tag i skægget på Nikolaj Øris Nielsen, var hurtig til at forlade Norge og kom allerede 18-årig til Aalborg (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
Sander Sagosen, som her har godt tag i skægget på Nikolaj Øris Nielsen, var hurtig til at forlade Norge og kom allerede 18-årig til Aalborg (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
 

Den tidligere Aalborg- og BSV-spiller Kristian Kjelling har sine landsmænd som EM-favorit (Foto: Claus Bonnerup)
Den tidligere Aalborg- og BSV-spiller Kristian Kjelling har sine landsmænd som EM-favorit (Foto: Claus Bonnerup)

McGregor knæsparker Cerrone i hovedet. Foto: Mark J. Rebilas/Ritzau MMA På vej på hospitalet: - Har aldrig set lignende

Efter at Norges håndboldkvinder efter 20 års dominans med to gange OL-guld, tre gange VM-guld og syv gange EM-guld synes på vej ned, har nordmændene hurtigt glemt kvindernes skuffende VM-fjerdeplads og kan i stedet øjne et stort gennembrud for mændene efter to gange VM-sølv.

Kristian Kjellings optimistiske udsagn er bygget op på, at det norske hold har den 'rigtige alder', gennemsnitsalderen er 25 år og tre måneder, og det var på samme tidspunkt i karreieren, at Nikola Karabatic og Mikkel Hansen efter ekspertens mening fik deres gennembrud.

Flere af nordmændene, som i den første uge har skilt sig ud, har i øvrigt taget det næste skridt ind på den store scene via danske klubber.

Stjernen over alle, Sander Sagosen kom allerede som 18-årig til de flere-dobbelte danske mestre Aalborg Håndbold, mens målmand Torbjørn Bergerud, i øvrigt med en dansk mor, har været forbi Holstebro, mens Gøran Johannessen var forbi GOG på vej mod Flensburg/Handewitt, hvor nordmændene i øjeblikket overtaget Danmarks rolle som hovedleverandør.

Da træner Christian Berge havde besejret kræften og skulle tilbage til håndboldlivet, skete det med hjælp fra hans gamle Flensborg-træner Erik Veje Rasmussen, som først brugte ham som spiller i Aarhus GF og siden som assistenttræner.

Norge er klar til semifinalen, og skal blot bruge et enkelt point i kampen mod Slovenien for at være helt sikre på førstepladsen i mellemrunden.

Kim Ekdahl du Rietz i gennembrud mod Portugal fredag. Foto: Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix Håndbold Flove svenskere: Det er en katastrofe

 

Sverige har ingen point med til mellemrunden, og uden Danmark som modstander øjner Kim Ekdahl du Rietz muligheden for en svenske semifinaleplads. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT/Ritzau Scanpix Håndbold Jubler over dansk exit

Thomas Kristensen satte kryds ved kamp nummer 1500 i kommentator-boksen, da han sammen med den faste makker, Bent Nyegaard, mandag aften guidede seerne gennem Island-Rusland. Foto: Lars Poulsen Sport TV2-ikons utrolige jubilæum: Fortryder særlig kommentar

6 kommentarer
Vis kommentarer