Bekymret Mikkel Hansen: Folk vil melde fra til landsholdet

Håndboldspillere bliver nedslidte i et hårdt program - det betyder, at de må skære ned på det eneste, de kan: Landsholdet. Og det er trist, siger Mikkel Hansen

Mikkel Hansen mener, at der skal tages mere hensyn til spillerne, der går en hård sæson i møde. (Foto: Lars Poulsen)
Mikkel Hansen mener, at der skal tages mere hensyn til spillerne, der går en hård sæson i møde. (Foto: Lars Poulsen)

Om en uge tager det mandlige håndboldlandshold hul på en ny sæson.

Dermed begynder rejsen frem mod EM i Polen, der indledes midt i januar.

Vejen dertil byder på en samling med firenationers-turnering i Norge for derefter at byde på tre ugers træningslejr med flere kampe umiddelbart inden slutrunden.

Læg dertil et presset ligaprogram, Champions League og pokalturneringer - så har man en cocktail, hvor selv hærdebrede, fit-for-fight-klepperter som René Toft Hansen må sige fra.

Se også: Bedst igen! Landin brillerer med endnu en super-redning

Toft og også Anders Eggert er dog nu tilbage i rødt og hvidt, men nedslidningen er generelt et problem. Det påpeger landsholdets største stjerne, Mikkel Hansen, over for Politiken.

- Vi bliver presset hårdere og hårdere, udvidelsen af Champions League kan mærkes, og for en del spillere, især dem med familie og børn, kan et så omfattende sæsonprogram virke uoverskueligt, siger Mikkel Hansen.

Han er ikke i tvivl om, at det bliver landsholdene, der i sidste ende kommer til at betale prisen. For det er det eneste sted, man kan tillade sig at melde afbud.

- Der kan næppe stilles større krav til os spillere end det, vi oplever i denne sæson. Hvis det fortsætter sådan, bliver landsholdene rundt omkring de store tabere, for flere og flere spillere melder fra.

- Det er ærgerligt, det er trist, for enhver vil jo gerne repræsentere sit land, men landsholdet er det eneste, man kan skære væk. Og det vil ske, hvis ikke der bliver taget mere hensyn til spillerne, siger Mikkel Hansen.

Han kan sammen med landsholdet se frem til yderligere kampe til foråret, når der skal spilles OL-billetter ind.

Flere har peget på, at EM- og VM-slutrunder måske ikke skulle ligge hvert andet år, så der er en stor slutrunde hvert år.

Se også: Trods rødt kort: Mikkel Hansens PSG vandt stjerne-krig

Men det er problematisk, påpeger generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund, Morten Stig Christensen ligeledes over for Politiken.

- For spillerne er OL nærmest den hellige gral, men det er den eneste turnering - og forstå mig nu ret, for OL er fantastisk - der i det store regnskab kan undværes. Der ingen indtægter, kun udgifter.

- Det er helt anderledes med EM, og derfor vil vi aldrig gå med til en beskæring af EM. Eneste reelle løsning er, at spillerne tager de pauser fra landsholdet, der er nødvendige, og som nogle spillere har gjort. Med den risiko, at de kan miste deres plads, og at det vil påvirke landsholdets resultater, siger Morten Stig Christensen.

12 kommentarer
Vis kommentarer