Berygtet træner fyrer VM-topscorer kort inden EM

Det kan blive Danmarks held ved EM i Polen, hvor Slovenien sandsynligvis venter i mellemrunden

Verdens en gang bedste håndboldspiller, Veselin Vujovic har igen vakt opsigt. Han har som træner for Slovenien fyret VM-topscorer, Dragan Gajic til EM i Polen (Foto: Lars Poulsen)
Verdens en gang bedste håndboldspiller, Veselin Vujovic har igen vakt opsigt. Han har som træner for Slovenien fyret VM-topscorer, Dragan Gajic til EM i Polen (Foto: Lars Poulsen)

Verdens mest berygtede træner, Veselin Vujovic har slået til igen.

Denne gang er det sket i egne rækker.

Træneren, der igen og igen er blevet taget til nåde, har i sit nyeste job som landstræner for Slovenien i 11. time fyret VM-topscorer, Dragan Gajic, til det forestående EM i Polen.

Det kan Danmark faktisk glæde sig over, da det slovenske mandskab er en mulig modstander i mellemrunden.

Med i faldet er også røget Bjerringbro-Silkeborgs slovenske stjerne, Sebastian Skube samt den tidligere BSV-spiller, Miha Zvizej.

- Der var ingen kemi mellem træner og mig. Nogle beslutninger er overraskende, som denne her har været det for mig. Jeg respekterer det sidste ord, skriver Dragan Gajic på Twitter efter fyresedlen til målmaskinen på højre fløj, som derudover er en sikker straffekastskytte.

79 mål scorede den slovenske stjerne ved VM i Qatar. I det daglige spiller den spøjse venstrehånd i franske storklub, Montpellier.

Det bliver i stedet Veszprems Gasper Marguc, som skal spille pladsen sammen med den alsidige veteran, Vid Kavticnik, Montpellier. Det slovensk mandskab kommer med selvtillid efter storsejren over Kroatien i den sidste EM-test, men vil få det svært i 'Dødens pulje' med Spanien, Sverige og Tyskland.

Efter at have høstet stor anerkendelse som spiller i det tidligere Jugoslavien med bl. a. OL-guld i Los Angeles 1984 og VM-guld i Schweiz 1986 og ikke mindst den første spiller, som Det Internationale Håndbold Forbund kårede til verdens bedste, har kontroversielle Veselin Vujovic som træner mere været en skændsel.

Der har ellers ikke manglet gode hold, men den iltre mand har blandt andet tændt af overfor Lars Christiansen og Lars Krogh Jeppesen, som blev angrebet med Kung Fu-spark i forbindelse med en europæisk kamp mellem Vujovic' daværende mandskab, Ciudad Real og Flensburg-Handewitt.

Se også: Lars Christiansens overfaldsmand tilbage i Flensburg

Senere blev han som landstræner for Serbien undersøgt af Det Europæiske Håndbold Forbund for under EM i Schweiz at have opfordret Serbien til at tabe med vilje til Kroatien, men sagen faldt på grund af manglende beviser.

I forbindelse med en europæisk kamp i Schweiz opsøgte han dommerne og nappede den ene af de to franske dommere, Thiery Dentz/Denis Reibel.

To gange har han været sendt i karantæne og i ufrivilligt eksil på Den Arabiske Halvø, hvor han har fungeret som træner i Qatar og De Forenede Arabiske Emirater, inden han i sidste sæson igen fik en ny chance,  som cheftræner i Zagreb, der kort efter i 1/8-finalen slog KIF Kolding København ud af Champions League.

Efter VM i Qatar fik Veselin Vujovic grønt lys til at dobbelt-jobbe og sige ja at blive landstræner i Slovenien, hvor han nu har slået til på de indre linjer.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen