Beslutningen er taget

Nikolaj Jacobsen har til VM-finalen valgt de samme 16 spillere, der slog Spanien i semifinalen i fredags

VM i håndbold: Jan Jensen evaluerer Danmark - Spanien og ser frem mod finalen mod Sverige

Det bliver de samme 16 spillere, der i fredags sikrede Danmark adgang til VM-finalen i håndbold, som skal spille slutkampen mod Sverige.

Landstræner Nikolaj Jacobsen fastholder sin succesformel og har udpeget en identisk trup i forhold til kampen mod spanierne.

Det betyder, at målmanden Emil Nielsen, backen Nikolaj Læsø og fløjspillerne Johan Hansen og Magnus Bramming er fravalgt til finalen.

Efter at have skiftet flittigt ud blandt oversidderne i både det indledende gruppespil og mellemrunden har landstræneren brugt den samme kamptrup til alle tre kampe i vind-eller-forsvind-fasen.

Han satser benhårdt på rutinerede Lasse Svan, som igen er eneste højrefløj på holdet og dermed kan forvente noget nær fuld spilletid i finalen.

På den modsatte fløj har landstræneren valget mellem Magnus Landin og Emil Jakobsen.

Alle tre stregspillere, Magnus Saugstrup, Simon Hald og Anders Zachariassen, er med, og det samme er forsvarsspecialisterne Henrik Møllgaard og Lasse Andersson.

I bagkæden kan Nikolaj Jacobsen vælge navne som Mikkel Hansen, Jacob Holm, Mads Mensah, Morten Olsen, Mathias Gidsel og Nikolaj Øris.

Niklas Landin og Kevin Møller skal sørge for redningerne i målet.

VM-finalen mellem Danmark og Sverige begynder klokken 17.30 og optakten kan allerede følges LIVE her.

LÆS MEGET MERE OM VM-FINALEN:

Mikkel Hansen og Danmark kommer til at sidde skuffede tilbage med sølvmedaljer, mener svensk ekspert. Foto: Jonas Ekströmer/TT/Ritzau Scanpix Håndbold Svensk optimisme: - Godt det blev Danmark!

Magnus Saugstrup har gennemgået en kometkarriere på landsholdet. Foto: Jonas Ekströmer /TT/Ritzau Scanpix Håndbold Fra Gistrup til guldkamp

Veteranen og rookien fra GOG. Morten Olsen og Mathias Gidsel har stort udbytte af, at de har private aftaler på banen. Foto: Jonas Ekströmer/TT/Ritzau Scanpix Håndbold Tog lang snak med Mikkel efter triumf

Morten Olsen i slalomløb forbi Viran Morros, der må give fortabt. Foto. Jonas Ekströmer/TT/Ritzau Scanpix Håndbold Fra frustreret og rasende til brandvarm

Håndbold Ellevild jubel efter triumf

38 kommentarer
Vis kommentarer