Bitre svenskere: To dommerfejl afgjorde kampen

Hans Lindbergs sejrsmål skulle aldrig være blevet godkendt, mener den svenske THW Kiel-spiller, Nicklas Ekberg. Danskerne begik nemlig to fejl under deres sidste og afgørende angreb, som kampens dommere overså

Hans Lindberg fik en kontroversiel rolle, da Danmark vandt over Sverige mandag aften. Foto: Lars Poulsen
Hans Lindberg fik en kontroversiel rolle, da Danmark vandt over Sverige mandag aften. Foto: Lars Poulsen

Sverige gav Danmark kamp til stregen i mandagens opgør ved VM i Frankrig.

Det svenske håndbold-landshold pressede overraskende de danske tropper indtil de allersidste sekunder af kampen om toppen af Gruppe D.

Men den danske højrefløj Hans Lindberg fik lov til at cementere sejren med sin fremragende og kølige skruebold, som han snedigt listede ind bag den svenske målmand til slutresultatet 27-25.

Det mål skulle dog aldrig være blevet godkendt, lyder det nu fra den svenske håndboldlejr.

Dommerne havde nemlig allerede armene i vejret for passivt spil og de danske spillere benyttede sig - på ulovlig vis - af syv afleveringer fremfor seks, som de nye regler ellers foreskriver.

Bittert med dommerfejl
Et klart brud på reglerne, som dommerne til svenskernes store fortvivlelse altså overså. Og det vækker harme i den svenske lejr.

- Jeg fortalte det til dommerne efter kampen. Jeg var ikke hundrede procent sikker, men min mavefornemmelse fortalte mig, at der blev lavet mere en seks afleveringer. Selvfølgelig ønskede vi da at få bolden og benytte vores timeout. Det er bare ærgerligt, lød det fra træner Kristján Andrésson til svenske Sportbladet.

Niklas Landins holdkammerat i THW Kiel og kaptajn på det svenske landshold, Nicklas Ekberg, ærgrede sig også over kampens afslutning:

- Jeg talte også syv afleveringer, sagde Nicklas Ekberg, som blev bakket op af tv-billederne, der netop viste præcis syv afleveringer.

- Det var en skam, at dommerne ikke opdagede det. Det er selvfølgelig bittert, at de tillader syv afleveringer, sagde han.

Landin, Casper U. Mortensen og Hans Lindberg jubler efter kampen. Foto: Lars Poulsen
Landin, Casper U. Mortensen og Hans Lindberg jubler efter kampen. Foto: Lars Poulsen

Goodwill hos dommerne
Og ikke nok med at Hans Lindbergs flotte og fikse sejrsmål blev skruet i kassen efter syv afleveringer. Fløjspilleren havde nemlig også plantet sin højre-fod i feltet, da han scorede Danmarks forløsende og sejrsgivende mål. Og det må som bekendt ikke.

Den tidligere landsholdsspiller og nuværende håndboldekspert på TV 2 Lars Christiansen lagde også mærke til Lindbergs fejltrin. Og hovedpersonen selv var da også godt klar over, at den målgivende aktion heller ikke var helt fejlfri.

- Lars (Christiansen, red.) ved også godt, at når man kommer i den alder, som jeg nu er i nu, så har man lige et halvt sekunds goodwill hos dommerne om, at man lige må være på vippen. Så den er tvivlsom, sagde 35-årige Hans Lindberg efter kampen til TV 2.

Se også: Kong Hans om farlig afslutning: Derfor valgte jeg skruebolden

Der skulle tilsyneladende også have været problemer med måltavlen ved mandagens skandinaviske håndbolddyst, som ikke viste tiden i kampens slutfase. Spillerne vidste derfor ikke, præcist hvor lang tid der var tilbage af kampen.

- Det var mærkeligt. Jeg kiggede op, og så var der intet ur på måltavlen, sagde den svenske bagspiller Jim Gottfridsson, der trods den nervepirrende afslutning og det sure nederlag stadig mener, at det svenske landshold kan være godt tilfreds med deres egen indsats.

- Det var vores bedste internationale kamp, sagde han.

Landin stod en kongekamp, da Danmark besejrede Sverige mandag aften. Foto: Lars Poulsen.
Landin stod en kongekamp, da Danmark besejrede Sverige mandag aften. Foto: Lars Poulsen.

Men den danske målvogter Niklas Landin blev kampens afgørende faktor.

Den stærke målmand leverede en fremragende indsats i første halvleg, hvor han stod med en redningsprocent på hele 58 procent (14 redninger på 24 svenske forsøg). Og danskeren landede i sidste ende på 48 procent med 23 redninger i alt.

- Set over hele kampen synes jeg, vi spillede bedre end Danmark, men de havde Landin som sidste skanse. Vores skudforsøg skulle have været bedre, lyder det fra den svenske landsholdsspiller Andreas Nilsson.

Læs flere nyheder fra VM i herrehåndbold her:

Se også: Svensk stjerne undskylder groft Toft-angreb

Se også: Helten mod Sverige advarer: Vi har problemer

Se også: Mikkel Hansen om forskrækkelse: Næste gang ryger vi ud

67 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere