Blev kaldt usmagelig af rasende svensker: Nu svarer Gudmundur igen

Gudmundur Gudmundsson er under angreb fra en svensk håndboldekspert, som mener, at den danske landstræner er gået over stregen i sagen om René Toft Hansen albueskinne. Nu svarer islændingen kontakt tilbage 

Gudmundur Gudmundsson svarer igen på en krads kritik fra en svensk håndboldekspert, der kalder islændingen for usmagelig. Foto: Lars Poulsen.
Gudmundur Gudmundsson svarer igen på en krads kritik fra en svensk håndboldekspert, der kalder islændingen for usmagelig. Foto: Lars Poulsen.

PARIS (Ekstra Bladet): Hvis du troede, at René Toft Hansens albueskine-sag var lukket, kan du godt tro om igen…

Kort før Danmarks kamp lørdag aften mod Egypten kom Gudmundur Gudmundsson under et brutalt, verbalt angreb fra den svenske håndboldekspert Per Johansson. Han kalder blandt andet den danske landstræner ’usmagelig’, fordi han mener, at islændingen først og fremmest bryder reglerne og dernæst spiller på modstanderholdenes samvittighed i forsøget på at få dem til at godkende René Toft Hansens albueskinne.

Nu svarer Gudmundur kontant tilbage.

- Jeg synes hele håndboldverdenen skal stå sammen om sådan noget her (René Toft Hansens situation, red.). Det er min mening om det. Jeg ved ikke, hvem eksperten er. Men jeg har ikke lagt pres på nogen, sagde Gudmundur i mixed zone efter 35-28-sejren over Egypten.

Landstræner Gudmundur Gudmundsson på sidelinjen mod Egypten. Foto: Lars Poulsen
Landstræner Gudmundur Gudmundsson på sidelinjen mod Egypten. Foto: Lars Poulsen
 

Islændingen understreger, at der kun har været opbakning fra andre hold omkring Tofts albueskinne.

- De hold, vi har snakket med, har været virkelig flinke og vist sportsmanship. Det har ikke været noget problem for nogen af dem. Jeg synes, vi må se på, hvad det er for noget, der sker.

Gider ikke mere albue-snak
Nu gider Gudmundur ikke mere snak om Tofts omtalte skinne.

- Jeg har lige vundet en kamp nu mod Egypten. Det er meget vigtigt for mig og holdet, så jeg vil ikke udtale mig om det mere nu. Jeg har sagt, hvad jeg vil sige om det. Jeg er utrolig glad for, at de andre hold i gruppen har accepteret Tofts skinne. De viser virkelig stort hjerte for håndbold

Gudmundur Gudmundsson gør samtidig opmærksom på, at man fra DHF’s side allerede sendte Tofts albueskinne til godkendelse i IHF den 3. december, men først fik et svar retur den 11. januar. Det er han ikke tilfreds med.

- Vi synes, vi er landet i en meget svær situation. Der er ingen begrundelse for at tage en beslutning om, at han ikke kan spille med den skinne. Det her handler om Renés fremtid, det er hans arbejde. Man må kigge på den her beslutning igen, synes jeg.

Danmarks næste kamp ved VM bliver mod Sverige. Den kamp spilles mandag klokken 20.45.

Se også: Dansk storsejr: Men skade bekymrer

Se også: Svensker tordner mod Gudmundur og Nøddesbo: Usmageligt!

Se også: Rodet pligtsejr: En dansker hænger i bremsen

Se også: Fløjene stjal billedet og kun én skuffede - se alle de danske karakterer

92 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere