Blodet flød – og norsk stjerne skød BSV i sænk

Sagosen-suseme: Norsk bomber sender de forsvarende mestre i sænk – og Aalborg Håndbold i DM-finalen

Foto: René Schütze
Foto: René Schütze

AALBORG (Ekstra Bladet): Blodet flød for tredje gang. Naturligvis. Med en DM-finale på spil kunne løjerne kun blive endnu mere hektiske i det tredje semifinale-brag mellem Aalborg Håndbold og BSV, og så virrer Michael V. Knudsen bare lidt med hovedet, når han får en udvisning og samtidig kan bruge pausen på at få tapet en flænge i højre overam sammen. Og skifte en flået trøje.

Det var ikke det værste set fra den kant. Den silkeborgensiske selvforståelse led også et knæk, da BSV’s forsvarende mestre blev slået hjem og ud af DM-slutspillet af et toptændt hjemmehold, og 4800 tilskuere fik Gigantium til at gungre i en grad, at der formentlig kan opstå et efterskælv eller tre onsdag formiddag!

Aalborg vandt 31-23 efter 11-9 ved pausen.

Foto: René Schütze
Foto: René Schütze
 

BSV blev primært sænket af især én spiller: Norske Sander Sagosen, der næste sæson kommer til at give Mikkel Hansen og Nikola Karabatic kamp om spilletiden i Paris Handball.

En omdiskuteret nordmand.

- Jeg hader skuespil. Det er noget af det, vi skal have fjernet fra sporten, sagde Michael V. Knudsen efter den første semifinale-kamp for seks døgn siden – og pegede i den grad på Aalborg-spilleren Sander Sagosen som den skyldige.

- Han er en god spiller, men han kan også være svinsk, sagde Allan Damgaard efter kampen i Silkeborg i søndags. Naturligvis møntet på den hyper-talentfulde og blot 21-årige nordmand.

Tirsdag aften var der så i den grad lagt i kakkelovnen til et nyt bråvalla-slag mellem Aalborg og BSV i den tredje og afgørende duel om at slide sig i årets DM-finale. Og hvordan gik de mange kampe i kampen så? Tjaeh… Uret havde blot rundet tre minutter, da der for første gang var tænding mellem Sander Sagosen og BSV-spillere, så fråden nærmest stod i kø med galden om at komme ud mellem tænder og tandbeskyttere på de nærmeste involverede.

Et brændt BSV-forsøg – men hvorfor styrtede Michael V. Knudsen pludselig til gulvet på vej i returløb? Simpelt benspænd, vurderede dommerne Mads Hansen og Martin Gjeding, stak to fingre i vejret og sendte Sander Sagosen til afsoning ude i flysædet, mens op mod 5.000 fortrinsvis nordjyske fans råbte og piftede, så Frugt Karl-tribunen nær var væltet, og havde der været frugter involveret, var de endt som rå varmpresset juice!

Sander Sagosen er en forrygende håndboldspiller, og han kommer med al den indædte norske viljestyrke, man kender fra så mange andre sportsfolk deroppefra fjelde, indsøer og iskolde og kilometer-dybe fjorde.

Attitude for alle norske petro-dollars! Men måske også på grænsen til at være overtændt fra start, så faktisk betød de to minutter i straffeboksen straks fra start faktisk, at spændings-niveauet i opgøret generelt faldt fra højrødt grænsende til mørkebrunt og ned til noget, der ’bare’ mindede om en generelt god, men stadig særdeles fysisk håndboldkamp på allerøverste hylde efter danske standarder.

11-9 til hjemmeholdet ved pausen fortæller næsten alt. Men ikke, at hjemmeholdet kunne have ført større, hvis ikke Janus Smarason efter tre gange at have fintet sig totalt blank med Søren Rasmussen brændte en enkelt på keeperen og sendte to på stolpen.

Cheftræner Aron Kristjansson holdt i perioder Sander Sagosen ude af forsvaret – dels for at undgå flere bataljer og udvisninger for tidligt, dels for at spare nordmanden til offensiven, hvor han både blev brugt i venstre og højre side, hvilket gav BSV visse udfordringer, når Stefan Hundstrup så pludselig skulle overtage opgaven som ’rottweiler’ fra Allen Damgaard.

Sander Sagosen skulle bruge fem forsøg til en scoring, inden han mod slutningen af første halvleg plaffede to straffekast sikkert ind bag Søren Rasmussen. Så tog han for alvor fat – trods periodisk mandsopdækning. Vidunderlige afleveringer og et hav af slidsomme aktioner, seks pletskud på kort tid – og oven i købet et brændt straffe imellem – og Aalborg øgede, øgede og øgede.

Foran 26-20 med fem minutter tilbage var dén kamp så afgjort. Aalborg møder i finalen Skjern og har fordel af hjemmebane i en evt. tredje kamp. Første slag går torsdag i næste uge.

Det bliver Sagosen-suseme også vildt!

Se også: Vestjysk sex-aktivist nummer et i Sverige

Se også: To hjernerystelser: Men klar til DM-guld

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen