Blodtud og bøllebank til Danmark

Pyt og pigerne kørt over i de sidste 30 minutter efter en lovende start – nu ser det mere end håbløst ud at nå semifinalen

Burgaard fik en ordentlig én på lampen og måtte indkassere en blodtud (Foto: Lars Poulsen)
Burgaard fik en ordentlig én på lampen og måtte indkassere en blodtud (Foto: Lars Poulsen)

DEBRECEN (Ekstra Bladet): Danmark-Norge 21-27 (13-12).

Man kan sgu sige meget om de norske håndbold-jenter, men dræber-genet har de altså bevaret fra de go’e gamle glade hvalfangerdage, og når man tager det og kombinerer med en helt igennem enestående kynisme, så har man noget, der ligner et vinderhold.

De jager knivene dybt ind, når modstanderen står gispende og mentalt på flade batterier, spillerne har den morderiske evne til at spotte, hvornår det gælder om at sætte hugtænderne i nakkeflæsket og ruske, til byttet er så såret, at resten kan blive et spørgsmål om tid.

Det så ellers ualmindeligt lovende ud for De jernhårde Babies, der viste så enestående moral mod Rumænien forleden. Men rivalerne fra det høje nord kunne de ikke matche på de parametre denne torsdag aften i den ungarske provins, og på den lede facon blev en dansk føring på 13-10 fire minutter før pausen ændret til alarmerende 16-20 på 18 minutter tværs over pausen.

Se også: Sandra: Hun er min norske Mulle

Jan Pytlick forsøgte med to stregspillere og Kristina Kristiansen i keeper-uniform, men det var så heller ikke lige denne sene kvæld, det bekom holdet særligt vel, at Ann Grete Nørgaard efter 12 pletskud i turneringen fra syv meter desværre brændte sit 13. forsøg.

Danmark går nu til hovedrunden med bare et point i bagagen, og nu er ruten sådan set så enkel: Norge skal rydde bordet mod Ungarn, Polen og Spanien – og Danmark skal gøre det samme. Så KAN det lodder og trisser og en passende portion held stadig ende med en plads blandt de fire sidste ved EM og en sjov weekend i Budapest om en stiv uge.

Men det er ikke særligt sandsynligt.

Mullemette! Det er ikke en ny sygdom fra Afrika eller en vaccine mod harpiks-eksem. Det er simpelt hen bare kombinationen af Kristina Kristiansen og Mette Gravholt, og når man så tilsætter en anden tidligere Tvis-slugger i skikkelse af Louise Burgaard – ja, så kommer der pludselig fut i fejemøget i det dybe leje centralt inde i det norske forsvar.

Se også: Norsk stjerne: Jeg besøgte Anja som barn

Stillingen var 7-6 til Danmark, da Jan Pytlick skiftede ufarlige Lotte Grigel og Susan Thorsgaard ud med de importerede nordvestjyder, og den manøvre gav pote lige med det samme. Et indspil fra Mulle til Mette og bum: Straffe og stensikker scoring eksekveret af Ann Grete Nørgaard.

Få øjeblikke senere Louise Burgaard til Gravholt og samme scenarie – blot med en norsk tominutters udvisning oven i hatten. Og 9-6 til Danmark midtvejs i første omgang, hvor Danmark trak fra 6-6 til 9-6, længe holdt differencen for så at måtte æde to oversøiske scoringer på rablende tjeppe norske lynangreb.

Der var helt anderledes fut i de danske udsmidere i døråbningen end i kampen mod Rumænien to dage tidligere.

Forsvaret havde ild i skosålerne fra side til side og godt fat i såvel Heidi Løke som de norske bagspillere i kampens start, og det er vel trods alt et godt varsel, når et hold kommer til åbne chancer – selv om de bliver brændt. Nordmændene skulle ’kun’ bruge 20 forsøg til 12 scoringer – danskerne 26 til 13. Altså hhv. 60 og 50 procent i udnyttelsesgrad inden pausen.

Lignede opløsning
Det blev ændret markant i anden halvleg, og da Norge først havde slået hul, blev 16-20 hurtigt til 18-24, og det lignede lettere opløsning i den danske lejr.

De norske kommentatorer fra NRK og Radio 4 stod op, og at dømme efter decibel-trykket, har der måske været et eller andet galt med forbindelsen til Drammen, Larvik og Molde. Der blev i hvert fald råbt igennem – stående – i kommentatorboksen, så folkene derhjemme i fylkerne og de inderste fjorde næsten kunne høre reportagen. Uden radio!

 

De norske tifosi svingede klap-pølserne, skreg Norge af gjaldende hals, mens det danske angreb havde travlt med at skyde Tvis-keeperen Silje Solberg helt op i verdensklassen. Efter to danske sejre – og fem i seks af de sidste møder med Norge – må man bare konstatere, at Golden League er svindel og humbug.

Det endte med en gevaldig blodtud til Louise Burgaard – og til Danmark. Og Norge vinder altid til sidst – når det gælder noget.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen