Brødrenes VM-drøm: Familietur til Paris

Der er syv års forskel på Niklas og Magnus Landin, der tidligere aldrig talte om at spille på landsholdet – nu kan de pludselig drømme om en slutrunde sammen

Niklas Landin holdt debutant-talen for lillebror Magnus for halvandet år siden. Nu drømmer brødrene om at komme til VM sammen. Foto: Gregers Tycho
Niklas Landin holdt debutant-talen for lillebror Magnus for halvandet år siden. Nu drømmer brødrene om at komme til VM sammen. Foto: Gregers Tycho

AARHUS (Ekstra Bladet): Det var specielt, og det gav en solid klump i halsen, da Niklas Landin for halvandet år siden holdt debutanttalen for lillebror Magnus efter en flot kamp og fire kasser i litautiske Kaunas.

Men det er for intet at regne, hvis det går, som man skulle tro og mene: Nemlig at brødrene Landin om en uge checker ind på det samme fly med destination Paris – og VM!

- Selvfølgelig er det en stor drøm og noget, vi begge har håbet ville komme til at ske. Nu er der en rigtig stor chance for det, så jo – der er masser af glæde og spændt forventning i maven, siger den fløjspillende lillebror.

Han er 21, storebror 28. De har aldrig delt værelse eller køjeseng, og fælles slutrunder er ikke et tema, de overhovedet har rørt i barn- og ungdom.

- Vi har jo været forskellige steder i vore liv på grund af aldersforskellen, men den har jo heldigvis udlignet sig selv lidt i og med, jeg er blevet ældre. Vi har den samme store interesse, og vi er begge fuldtidsbeskæftigede med at spille håndbold. Han har så lige taget skridtet videre og fået et barn, og der er jeg jo ikke i nærheden af at nå til, siger Magnus og griner.

- Vi har snakket en del håndbold. Især efter jeg er begyndt at spille i ligaen og kunne tillade mig at drømme lidt om at komme helt derop, hvor han har begået sig i mange år. Det lignede en mulighed, og at den så er kommet nu, er jo bare helt fantastisk, siger Magnus Landin.

Magnus Landin og Michael Damgaard under træningen i Viby Hallen. Ingen af dem kan vide sig helt sikre på at komme med til VM - landstræneren melder først sine 16 spillere ud efter weekendens sidste testkamp. Foto: Gregers Tycho
Magnus Landin og Michael Damgaard under træningen i Viby Hallen. Ingen af dem kan vide sig helt sikre på at komme med til VM - landstræneren melder først sine 16 spillere ud efter weekendens sidste testkamp. Foto: Gregers Tycho

Der er dog et stort men: Gudmundur Gudmundsson har ikke på noget tidspunkt sagt, om han vil have to, tre eller fire fløjspiller med til løjerne ved Seine-kanten.

Hvad er din anbefaling?

- Haha, jamen den er selvfølgelig, at han tager mig med. Det vil være rigtigt stort for mig. Tidligere har han jo altid – på nær OL – taget to fløjspillere i hver side med i truppen. Nu har jeg selv været til en masse ungdoms-slutrunder, og jeg ved, det er ret hårdt at spille en turnering alene. Det er jo ikke bare kampe hver anden dag – man skal også hele tiden være ovenpå mentalt, siger lillebror, der dog har det plus, at han kan forsvare – i ligaen endog dække en back.

Brødrene Landin har været på banen samtidig i tre landskampe. Senest i den igangværende EM-kvalifikation mod Holland i Brøndby og ude i Letland. Men en slutrunde sammen vil være noget ganske særligt:

- Det er helt sikkert en stor drøm, og det er jo ikke noget, vi for nogle år siden havde regnet med. De to Toft’er har jo også fortalte om, hvor meget det betyder for dem at tage af sted sammen, og det tænkte jeg da lidt over dengang: Er det virkelig så specielt? Men det fik jeg jo selv at mærke, da Magnus fik debut. Det VAR specielt, understreger Niklas Landin.

Det var det også, da de var på hvert sit hold i en testkamp op til OL-kvalifikationen i Herning i april. Storebror på A-landsholdet – lillebror på rekrutmandskabet, der i den grad drillede det hold, der senere skulle vinde OL-guld.

Så vidt jeg husker, tog Magnus røven på dig et par gange i den kamp…

- Ja, men det var jo en træningskamp, siger storebror overbærende.

- Den duel måtte han godt vinde.

Hvad nu, hvis Gudmundur ikke tager ham med?

- Det gider jeg slet ikke tænke på, siger Niklas og tilføjer:

- Jeg er spændt på at se, hvad han gør. Casper beviste jo til OL, at han fungerede fint som ene fløj. Nu må vi se, om der ikke kommer fire fløje med – og lidt færre bagspillere.

Se også: Mesterlige Landin forlænger med storklub

Se også: Mikkel Hansen glæder sig over aflysning: Ingen gider se zombier

Se også: Nikolaj efter stor triumf: Glæder sig til Mensahs jule-and

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere