BSV knuser konkurrenter i DM-finale

Søren Rasmussen stod en fantomkamp, da BSV knuste Tvis Holstebro 27-20 i det første finaleopgør

Gamle Søren Rasmussen på 39 år var finalens store spiller. Foto: Claus Bonnerup
Gamle Søren Rasmussen på 39 år var finalens store spiller. Foto: Claus Bonnerup

Det blev i den grad Sørens aften i den kogende hal i Silkeborg. Søren Rasmussen, 39 år, og med utrolige evner i målet.

BSV ligner årets danske mestre, selv om der mangler en returkamp i Holstebro på lørdag.  Og hvorfor nu det. Fordi Søren Rasmussen fuldstændig pillede pynten af Tvis Holstebro i den klare sejr på 27-20 foran et rekordstort publikum på 2845 klappeglade mennesker.   

Kun i de første fem minutter kunne gæsterne være med. Tvis Holstebros hurtige højrefløj, Patrick Wiesmach, blev inden kampen udtaget til årets hold i ligaen. Det fejrede han ved at score sit holds første mål og udligne til 1-1. Men derfra havde gæsterne svært ved at komme til fadet.

Tvis måtte slide hårdt for at komme til afslutninger I det etablerede angrebsspil. Selv i overtal formåede de at smide bolden væk, da de løb tør for ideer. De var ikke alene oppe mod et hårdttacklende og aggressivt BSV-forsvar, men altså også mod den fantastisk velspillende Søren Rasmussen i målet.

Veteranmålmanden kyste skytterne fra Tvis. Straffekast nappede han også som en selvfølge, og allerede efter 20 minutter havde Tvis-træner Patrick Westerholm to gange smidt timeout-kortet på dommerbordet. Han måtte handle for ikke helt at blive udraderet allerede i den første af de to finalekampe.

BSV knuste Team Tvis Holstebro i den første DM-finale med cifrene 27-20. (Foto: Claus Bonnerup)
BSV knuste Team Tvis Holstebro i den første DM-finale med cifrene 27-20. (Foto: Claus Bonnerup)
 

Men Tvis havde det svært. Søren Rasmussen stod i første halvleg med en redningsprocent på 50 og i den anden faldt hans kollega Johan Hansen helt sammen efterhånden som minutterne gik.

Med den på alle måder storspillende Nikolaj Markussen som inspirator kørte BSV rundt med de hvidklædte Tvis-spillere. Markussen scorede flotte mål, når muligheden bød sig, men ellers var han fortrinlig til at udnytte, at Tvis-forsvaret ofte ofrede flere mand på at holde ham nede. Så spillede den langemand da bare sine medspillere gode.

På forhånd lå det i kortene at hvis Tvis skulle kunne hænge på i den fortættede atmosfære i Silkeborg, så skulle de have gang i kontraspillet. Det lykkedes kun i begrænset grad. BSV-træner Peter Bredsdorff havde i den grad trænet tilbageløb med sine spillere.

Det lå ligeledes i kortene, at hvis BSV skal løbe med guldet, så skulle de store, rutinerede, navne levere varen.

Det gjorde de stort set over en bred kam. Den evigt fightende Michael V. Knudsen skabte huller på stregen og scorede også selv på sine muligheder. Landsholdsbacken Mads Christiansen var god til at finde den gamle streg, og selv var Christiansen giftig, når han fik lov til at stige til vejrs.

Men føringer på fem og seks mål gennem det meste af halvlegen, havde BSV godt styr på opgøret, og det lå i den efterhånden tropeagtige luft i hallen, at hjemmeholdet gik efter at lukke guldkampen allerede i det første opgør.

Nikolaj Markussen flyver højt i den første DM-finale. (Foto: Claus Bonnerup)
Nikolaj Markussen flyver højt i den første DM-finale. (Foto: Claus Bonnerup)
 

Men Tvis er selvfølgelig ikke kommet så langt for blot at smide håndklædet. Det er et hold uden de store lysende stjerner, men de arbejder sammen og de har før rystet en øretæve af sig. Tænk blot på at de indledte sæsonen med at tabe 30-20 til GOG.

Tvis kom da også bedst ind til anden halvleg. Et par hurtige reduceringsmål, som der ganske vidst skulle slides hårdt for, fik tændt håbet, og så kunne vi da høre, at der også var tilskuere fra både Tvis og Holstebro i den tætpakkede hal.

Den venstrehåndede Simon Birkefeldt, som på grund ad Peter Ballings skade, næsten spiller fuld tid, havde leveret en rædselsfuld første halvleg. Men han meldte sig i de sidste 30 minutter, og det gav mere bredde hos gæsterne.

Der blev skruet op for fysikken i anden halvleg. Og tempoet. Og for de tekniske fejl.  Men sådan må det vel være, når to hold der aldrig har vundet DM endelig står i en finale.

Med alle tilstedeværende midler forsøgte Tvis at æde sig ind på BSV’s forspring. Men hjemmeholdet lod sig ikke ryste. Stadig var det de rutinerede spillere, der holdt hovedet koldt. Michael V. Knudsen spillede og sloges som i sine bedste dage på landsholdet, og når der var brug for det, steg Nikolai Markussen til vejrs og fra et sted oppe under taget sendte han missiler ind bag den prisgivne Jonas Hansen i Tvis-målet.

Tættere på end fire mål kom Tvis aldrig i anden halvleg, hvor Søren Rasmussen blev ved med at præstere små mirakler i målet.

Der er ingen tvivl om, at BSV nu er klare guldfavoritter inden returopgøret lørdag aften i Holstebro. Men det er stadig for tidligt at afskrive de hårdtarbejdende Tvis-spillere.

De har leveret en flot sæson og på hjemmebane i fyldt hal kan de måske levere endnu en sensation. Hvis de altså kan finde ud af at passere Søren Rasmussen.    

0 kommentarer
Vis kommentarer