BT og Skanderborg Håndbold indgår forlig

Dagbladet BT har givet Skanderborg en uforbeholden undskyldning i sag om påstået uetisk adfærd

Skanderborg Håndbold og BT indgår forlig en sag, hvor BT har bragte flere artikler med påstande om, at Skanderborg skulle have købt sig til en sejr. (Foto: Claus Bonnerup)
Skanderborg Håndbold og BT indgår forlig en sag, hvor BT har bragte flere artikler med påstande om, at Skanderborg skulle have købt sig til en sejr. (Foto: Claus Bonnerup)

Dagbladet BT og Skanderborg Håndbold har indgået forlig i sag om påstået uetisk adfærd.

Dermed slutter den injuriesag, som ellers ville være endt i retten.

Det skriver Dansk Håndbold Forbund i en pressemeddelelse.

Håndbold FCM-skytte efter ny sejr: Helt klar til slutspillet

BT havde i august bragt en række artikler, hvoraf det fremgik, at unavngivne Skanderborg-spillere skulle have forsøgt at købe sig til sejr over Sønderjyske i sidste runde af grundspillet i forrige sæson.

Artikler, der blandt andet blev lanceret under rubrikker som "Skandale i dansk håndbold."

Danmark er Europas bedste til håndbold, viser ny rangliste (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Danmark er Europas bedste håndboldnation

Disse artikler fik Skanderborg Håndbold til at klage til Pressenævnet, ligesom klubbens advokat lagde sag an mod BT for injurier.

Pressenævnet har givet BT en alvorlig påtale for at have tilsidesat god presseskik, ligesom man vurderede, at der ikke var belæg for påstandene, hvilket BT blev pålagt at trykke i avisen efterfølgende.

Håndbold FCM's håndboldkvinder tager klar sejr over ærkerivalen

Det BT gjort lørdag.

- På BTs foranledning har vi i Skanderborg Håndbold nu valgt at indgå forlig med BT i injuriesagen, således at den ikke kommer for retten.

- BT har tilbudt os en uforbeholden undskyldning for artiklerne og har derudover tilbudt at betale for de advokatomkostninger, som sagen har påført Skanderborg Håndbold, siger klubbens formand, Jens Christensen, i pressemeddelelsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer