Chok: Dansk topklub fyrer træneren

Christian Dalmose fyret i Viborg HK som følge af dårlige relationer med klubbens spillere

Christian Dalmose er angiveligt blevet fyret i Viborg HK. (Arkivfoto: René Schütze)
Christian Dalmose er angiveligt blevet fyret i Viborg HK. (Arkivfoto: René Schütze)
Følg Håndbold

Udrensningen fortsætter i Viborg HK, der i løbet af den seneste måned har måttet sande, at store profiler som Louise Burgaard og Isabelle Gulldén er fortid i klubben til sommer.

Det er dog ikke kun i truppen, at der foregår udskiftning og forandringer. Viborg HK meddeler lørdag, at man har fyret træner Christian Dalmose med øjeblikkelig virkning..

- Grunden til, at vi har taget dette skridt er, at der på det sidste er opstået en kløft mellem cheftræneren og spillerne, som har vist sig ikke at kunne repareres. Det måtte vi tage til efterretning, og derfor har vi truffet dette valg, forklarer Viborg HK-direktør Nikolai Norup til klubbens hjemmeside.

- Vi ved, det har været en svær sæson for både Christian og spillerne, og det har gjort, at kløften er blevet dybere og dybere, siger han.

Derfor er Dalmose ikke med at finde på bænken, når mandskabet møder franske Metz i Champions League søndag. I stedet vil det her være Lars Friis Hansen, som skal stå for taktikken, som han også gjorde det i klubben i perioden 1995-1998.

Dalmose skulle angiveligt have fået beskeden om sin afskedigelse fredag, og Viborg Stifts Folkeblad skriver, at spillerne i klubben menes at have fået besked på, at de ikke skal kommentere hændelsen.

Viborg HK har i den seneste tid oplevet en dårlig periode såvel sportsligt som finansielt. Holdet har tabt fem kampe i streg, og de regerende meste er raslet ned som nummer fire i den bedste danske håndboldrække.

Endnu en profil forlader Viborg HK

De økonomiske kvaler har tilmed gjort, at det jyske mandskab ikke har været i stand til at holde på flere af de bærende kræfter, der i den kommende sæson i stedet vil være at finde på nye adresser.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Christian Dalmose, men det har trods gentagne henvendelser ikke været muligt.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.