Chok: Pytlick færdig som landstræner

DHF har sluttet evalueringen - Jan Pytlick færdig som chef for det danske kvindelandshold

Under lørdagens pokalfinale var ungdomslandstræner Heine Eriksen strategisk placeret mellem Jan Pytlick og sportschef Ulrik Wilbek. (Foto: Claus Bonnerup)
Under lørdagens pokalfinale var ungdomslandstræner Heine Eriksen strategisk placeret mellem Jan Pytlick og sportschef Ulrik Wilbek. (Foto: Claus Bonnerup)

De evaluerede som rasende op til pokalfinalen lørdag eftermiddag i Silkeborg, og DHF's bestyrelsesmedlemmer var som sædvanlig involveret i adskillige tys-tys samtaler rundt omkring i Jysk Arena.

Denne gang gemte de folkevalgte plus sportschef Ulrik Wilbek dog på en bombe af rang: Jan Pytlick er færdig som landstræner et år før udløbet af den kontrakt, der skulle være kulmineret i december 2015 på hjemmebane.

Det var også bemærkelsesværdigt, at samtlige klubtrænere, der deltog i et planlægningsmøde forud for den kommende sæson, pænt var bænket i æreslogen under pokalfinalen mellem FC Midtjylland og Team Tvis Holstebro - men der var ingen større kontakt mellem Jan Pytlick og sportschef Ulrik Wilbek.

Ungdomslandstræner Heine Eriksen sad som buffer mellem de to - og var i ivrige og livlige konversationer med den øverste sportslige chef i håndboldforbundet.

Pernielle Holmsgaard og de øvrige landsholdspillere vender torsdag hjem til Danmark uden medaljer i kufferten. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Hjemme igen: Så triste var spillerne i lufthavnen

DHF meddeler i en pressemeddelelse:

'Efter tilendebragt evaluering af forløbet omkring det danske kvindelandsholds deltagelse ved december måneds slutrunde om europamesterskaberne i håndbold afviklet i Kroatien/Ungarn, har ledelsen i Dansk Håndbold Forbund og landstræner Jan Pytlick i enighed besluttet at afbryde samarbejdet med øjeblikkelig virkning'.

Konklusionen er i draget i fuld gensidighed mellem landstræneren og Dansk Håndbold Forbunds politiske, administrative såvel som sportslige ledelse og den indebærer, at Jan Pytlick er fritstillet pr. 1. januar 2015.

De danske håndboldkvinder måtte lade livet ved EM-slutrunden efter et stort nederlag til Spanien. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Trænere undrer sig: Derfor gik det galt for EM-pigerne

- Fra Dansk Håndbold Forbunds ledelse skal der lyde en ekstraordinært stor tak og dyb anerkendelse til Jan Pytlick for det arbejde, han har ydet med det danske kvindelandshold og de resultater, han har opnået siden sin tiltrædelse i 1998, siger Morten Stig Christensen, generalsekretær for Dansk Håndbold Forbund.

Se interview med Jan Pytlick efter hjemkomsten fra EM-skuffelsen:
 

Fakta: Jan Pytlick

Født: 5. juni 1967

Bopæl: Thurø ved Svendborg

Uddannelse: Murer

Aktiv karriere: Stoppede allerede som 19-årig på grund af en skulderskade.

Trænerkarriere:

1991-1995: GOG (kvinder)
1995-1997: Team Esbjerg (herrer)
1997-1998: GOG (herrer)
1998-2005: Kvindelandsholdet
2006-marts 2007: GOG (kvinder)
2007 til december 2014: Kvindelandsholdet

Meritter med landsholdet:

OL-guld: 2000 og 2004
EM-guld: 2002
EM-sølv: 1998 og 2004
Bedste VM-placering: Bronze i 2013

1 af 2 Jan Pytlick interviewes i Budapest på vej hjem fra EM-skuffelsen. (Foto: Lars Poulsen)
2 af 2 Under lørdagens pokalfinale var ungdomslandstræner Heine Eriksen strategisk placeret mellem Jan Pytlick og sportschef Ulrik Wilbek. (Foto: Claus Bonnerup)
0 kommentarer
Vis kommentarer