Chok ramte dansk VM-lejr: Nu er der gode nyheder

René Toft Hansens lyskeskade holder stregspilleren ude af VM, men hans bror skrives nu ind i truppen

Rene Toft er ude af VM. Hør her, hvad det betyder for Danmarks VM chancer for at vinde titlen.

Stregspilleren Henrik Toft Hansen erstatter René Toft Hansen i det danske håndboldlandsholds VM-trup på 16 spillere forud for kampen mod Ungarn.

Det oplyser Dansk Håndbold Forbund (DHF) i en pressemeddelelse.

René Toft, der også er stregspiller, pådrog sig en skade i lysken i den sidste gruppekamp mod Norge.

Danmark vandt kampen 30-26 og sikrede sig gruppesejren.

På et pressemøde fredag meddelte den danske landstræner, Nikolaj Jacobsen, at skaden ville holde René Toft ude af resten af VM-slutrunden.

Men heldigvis er der midt i sorgen gode nyheder, da Henrik Toft meldes kampklar til at tage sin storebrors plads i VM-truppen.

- Henrik Toft har været i landsholdslejren under hele slutrunden, men har brugt de seneste uger på at blive helt kampklar efter en skade, han pådrog sig under træning i starten af januar.

- Sidste og afgørende test fandt sted under gårsdagens træning og gav så gode resultater, at landsholdets medicinske stab har givet grønt lys for, at PSG-spilleren igen kan trække landsholdstrøjen over hovedet, skriver DHF lørdag.

Henrik Toft meldes klar til kamp. Foto: Jens Dresling.
Henrik Toft meldes klar til kamp. Foto: Jens Dresling.

Med indskrivningen af Henrik Toft har Nikolaj Jacobsen brugt to af de tre udskiftninger, han har til rådighed.

Der har også været tvivl om Nikolaj Øris, som udgik i kampen mod Norge. Han forlod banen med smerter i venstre baglår.

Selv udtrykte Øris optimisme om skadens omfang, men ifølge TV2 Sport har han været igennem en større skanning. Han deltog heller ikke i fredagens træning.

Danmark møder lørdag aften Ungarn i Boxen i Herning. Det er første af tre opgør i mellemrunden, hvor der spilles om semifinalepladser.

Foruden Ungarn skal Danmark møde Sverige og Egypten.

Danmark begynder mellemrundespillet med fire point. De to bedst placerede nationer i de to grupper i mellemrunden avancerer til semifinalerne.

Sverige har ligesom Danmark fire point, mens Norge og Ungarn følger efter med henholdsvis to og et point før de afgørende gruppekampe.

Lauge fatter ikke, hvorfor der er så få udskfitninger tilladt. Foto: Jens Dresling Håndbold Landsholdsstjernerne langer hårdt ud: Det er helt håbløst!

Aitor Arino Bengoechea (tv) er en af de spanske stjerner, som blev ramt af den tunge reklamebande. Arkivfoto: AP Photo/Darko Bandic Håndbold VM-skandale! Spanske spillere på hospitalet efter uheld

Rene Toft blev fældet og gik i gulvet mod Norge. Nu er han ude af VM. Foto: Jens Dresling Håndbold Dybt berørt Henrik Toft: - Jeg kan ikke tale om René

5 kommentarer
Vis kommentarer