Chok: VM-spiller på operationsbordet

Scorekongen fra Tvis Holstebro er færdig for denne sæson

Michael Damgaard skal fredag på operationsbordet, og sæsonen kan være slut (Foto: Ernst van Norde)
Michael Damgaard skal fredag på operationsbordet, og sæsonen kan være slut (Foto: Ernst van Norde)

VM-spiller Michael Damgaard har fået den værst tænkelige besked.

Scorekongen fra Tvis Holstebro, der er topscorer i både i den danske liga og EHF Cup'en, skal i morgen på operationsbordet i Holstebro.

Se også: Eggert-afbud udløser kaos på fløjen

Lidt af et chok for vestjyderne, der i går forlod opgøret imod SønderjyskE i Skansen i Sønderborg med en besked om, at det formentligt ikke var så slemt som frygtet.

Ledbåndene er i venstre hånd er så beskadiget efter gulvturen, hvor han brugte venstrehånden til at tage fra med, at der torsdag kom en kontraordre på onsdagens udmelding fra Sønderborg.

Se også: Landsholdspiller på hospitalet: Kunne være værre

Her lød vurderingen, at Michael Damgaard var sluppet med en kraftig forstuvning, men efter at en specialist har kigget røntgenbillederne efter og et besøg på Holstebro Sygehus er topscoreren gået i gang med at faste.

En operation er ensbetydende med to måneders pause, og selv om Tvis Holstebro fortsat har et stort program tilbage, som i bedste fald først vil slutte omkring 1. juni, vurderer træner Klavs Bruun Jørgensen, at sæsonen er slut for Michael Damgaard.

Se også: Vikar-landstræneren ryster posen

Det er en nedtur, som vil noget for en spiller, der i den grad været dominerende i denne sæson.

- Nu må de andre tage over. Heldigvis går det den rette vej for både Jakob Green og Jonas Larholm på venstre back-pladsen, siger Klavs Bruun Jørgensen, som i forsvaret har fundet den tidligere udlandsproffer og ungdomsverdensmester, René Bach Madsen frem fra 2. holdet, hvor denne har været spillende træner.

Se også: Afklædte håndboldtøser skal sælge VM i Danmark

Selv er Damgaard også lidt trist til mode.

- Jeg er altid optimist, men jeg må indrømme, at det er svært i denne situation.

- Denne skade er en nedtur. Det er nu, at jeg skulle til at spille alle de sjove kampe, siger Michael Damgaard til Ekstra Bladet.

- Hvis Tvis Holstebro er i DM-finalerne, har de andre vel gjort det så godt, at der ikke er brug for mig. Så det handler først og fremmest om at blive klar til næste sæson, siger Michael Damgaard, der dagen derpå indrømmer, at han havde lidt svært ved at dele den optimisme, som besøget på skadestuen efter uheldet i SønderjyskE-kampen i Sønderborg gav grobund for.

- Det er førlighed og bevægelighed, som er på spil, hvis ikke jeg lader mig operere. Den risiko vil jeg ikke løbe, siger Michael Damgaard.

7 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere