Congo-skytte spillede i Danmark

Audräy Tuzolana har spillet i franske og tyske storklubber - plus en sæson i danske BSV.

Audräy Tuzolana fik sin tid i BSV spoleret af skader, så han forlod Midtjylland igen efter blot en sæson. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix
Audräy Tuzolana fik sin tid i BSV spoleret af skader, så han forlod Midtjylland igen efter blot en sæson. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix
Følg Håndbold

Niklas Landin kender ganske vist ikke det store til Congo som hold, men målmanden har dog spillet på hold med en af spillerne i sæsonen 2011/12 i BSV.

Audräy Tuzolana, 36, født i Versailles, spillede i sine unge år på franske ungdomslandshold, men blev vraget i 2007 og skiftede derefter til at repræsentere D.R. Congo.

- Audräy Tuzolana har spillet på U-landsholdet sammen med Luc Abalo. En meget spændstig spiller med tofods afsæt. Han døjer med noget i læggen og fortalte, at han inden kampen i går var vrikket rundt, så han gik og haltede lidt, fortæller Niklas Landin om gensynet med den franske afrikaner.

- Han fortalte, at han var kommet gennem kampen, men at han så har fået noget i det andet ben, så han er i tvivl, om han kan spille mod os, fortæller målmanden.

Tuzolanas ophold i det midtjyske blev spoleret af først en fodskade og siden en defekt i hånden, og parterne skiltes efter blot en sæson.

Den 183 cm høje back og playmaker har spillet for store klubber som bl.a. Ivry, Nantes, Gummersbach og Tremblay. Han har senest spillet i Luxembourg.

- Han siger, han ikke har spillet så meget det seneste år, men han ville dog gerne lige med til VM, fortæller Niklas Landin.

Hør Ekstra Bladets sportsjournalist Jan Jensens vurdering af Danmarks første kamp. Søndag aften venter anden kamp i dette års VM mod Congo.

VM-farcen fortsætter: Kan ikke stille hold

De siger han vejer 89 kilo

Jeg var i en anden verden

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind