Congo-skytte spillede i Danmark

Audräy Tuzolana har spillet i franske og tyske storklubber - plus en sæson i danske BSV.

Audräy Tuzolana fik sin tid i BSV spoleret af skader, så han forlod Midtjylland igen efter blot en sæson. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix
Audräy Tuzolana fik sin tid i BSV spoleret af skader, så han forlod Midtjylland igen efter blot en sæson. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix

Niklas Landin kender ganske vist ikke det store til Congo som hold, men målmanden har dog spillet på hold med en af spillerne i sæsonen 2011/12 i BSV.

Audräy Tuzolana, 36, født i Versailles, spillede i sine unge år på franske ungdomslandshold, men blev vraget i 2007 og skiftede derefter til at repræsentere D.R. Congo.

- Audräy Tuzolana har spillet på U-landsholdet sammen med Luc Abalo. En meget spændstig spiller med tofods afsæt. Han døjer med noget i læggen og fortalte, at han inden kampen i går var vrikket rundt, så han gik og haltede lidt, fortæller Niklas Landin om gensynet med den franske afrikaner.

- Han fortalte, at han var kommet gennem kampen, men at han så har fået noget i det andet ben, så han er i tvivl, om han kan spille mod os, fortæller målmanden.

Tuzolanas ophold i det midtjyske blev spoleret af først en fodskade og siden en defekt i hånden, og parterne skiltes efter blot en sæson.

Den 183 cm høje back og playmaker har spillet for store klubber som bl.a. Ivry, Nantes, Gummersbach og Tremblay. Han har senest spillet i Luxembourg.

- Han siger, han ikke har spillet så meget det seneste år, men han ville dog gerne lige med til VM, fortæller Niklas Landin.

Hør Ekstra Bladets sportsjournalist Jan Jensens vurdering af Danmarks første kamp. Søndag aften venter anden kamp i dette års VM mod Congo.

Kap Verdes Leandro Semedo forsøger et gennembrud mod Ungarn i kampen fredag aften. Foto: Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix. Håndbold VM-farcen fortsætter: Kan ikke stille hold

Thierry Gauthier Mvumbi er et vægtigt indslag på det congolesiske mandskab. Foto: Mohamed Abd El Ghany/AFP/Ritzau Scanpix Håndbold De siger han vejer 89 kilo

Han kan næsten ikke fatte det. Se blot det smil... Mathias Gidsel bragede igennem. Foto: Jonas Ekströmer/TT/Ritzau Scanpix Håndbold Jeg var i en anden verden

0 kommentarer
Vis kommentarer