Coronasmitte sender to svenskere ud af nordisk EM-brag

Målvogteren Andreas Palicka og playmakeren Felix Claar er smittet med coronavirus og misser opgøret mod Norge

Veteranmålvogteren Andreas Palicka er en profil på det svenske håndboldlandshold, men han kommer ikke med i opgøret mod Norge ved EM. Foto: Radovan Stoklasa/Reuters
Veteranmålvogteren Andreas Palicka er en profil på det svenske håndboldlandshold, men han kommer ikke med i opgøret mod Norge ved EM. Foto: Radovan Stoklasa/Reuters
Følg Håndbold

Coronasmitten fortsætter sin hærgen ved herrernes håndbold-EM. Mandag har det ramt Sverige forud for den vigtige gruppefinale mod Norge tirsdag.

Svenske TV4 Sport skriver på Twitter, at både målmanden Andreas Palicka og Aalborg-playmakeren Felix Claar har afleveret positive coronatest og er ude af det vigtige mellemrundeopgør.

Ifølge NTB bekræfter Sveriges norske landstræner, Glenn Solberg, at de to profiler er smittet og sendt i isolation.

- Nu er der nye forudsætninger for os før kampen mod Norge, og vi må kæmpe for en semifinaleplads uden dem, lyder det fra Solberg.

- Vi fik desværre den kedelige besked i morges, og det er selvfølgelig et tilbageslag, at vi ikke kan bruge to så gode spillere i så vigtig en kamp. Men omvendt er der intet, vi kan gøre ved det.

Kampen kan meget vel være en direkte duel om en semifinaleplads for de to skandinaviske hold.

Sammen med Spanien ligger de på seks point i mellemrundegruppe 2 inden sidste spillerunde.

Spanien er favorit til at slå Polen, som intet har at spille for, og i det tilfælde vil det være vinderen af det skandinaviske opgør, som ledsager spanierne videre.

Sverige har også tidligere i turneringen været ramt af coronasmitte. Spillerne Max Darj, Daniel Pettersson og Niclas Ekberg samt en fysioterapeut har også været en tur i isolation under slutrunden.

Danmark har under EM indtil videre kun været ramt af smitte til Hans Lindberg samt en person fra staben. Inden EM blev målvogter Jannick Green testet positiv.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Nikolaj Jacobsen taler om coronasmittede på herrelandsholdet efter Jannick Greens positive coronatest.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+