Coronavirus aflyser håndboldens VM- og EM-kvalifikation

Kvalifikationsspillet til kvindernes EM i december og herrernes VM i januar er aflyst, oplyser EHF

Der er nu sat navne på de nationer, de danske håndboldherrer skal op imod i kampen om at forsvare guldet, når VM i Egypten til næste år afvikles. EHF har aflyst kvalifikationsspillet, og derfor er deltagerne allerede nu på plads. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Der er nu sat navne på de nationer, de danske håndboldherrer skal op imod i kampen om at forsvare guldet, når VM i Egypten til næste år afvikles. EHF har aflyst kvalifikationsspillet, og derfor er deltagerne allerede nu på plads. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Følg Håndbold

Coronapandemien har sat stort set alt sport på pause verden over.

Det gælder også for håndbolden, og Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) ser sig nu nødsaget til også at aflyse den resterende del af kvalifikationen til kvindernes EM i december samt til herrernes VM i januar.

Det skriver EHF på sin hjemmeside.

De danske håndboldkvinder er dog sikker på en plads ved kvinde-EM, da Danmark er vært for slutrunden sammen med Norge.

De resterende pladser går til de hold, der var bedst placeret til EM i 2018.

Det betyder, at Frankrig, Rusland, Holland, Rumænien, Sverige, Ungarn, Montenegro, Tyskland, Serbien, Spanien, Slovenien, Polen, Tjekkiet og Kroatien foruden Danmark og Norge skal kæmpe om EM-titlen.

Lodtrækningen til gruppespillet vil finde sted 18. juni i Wien.

Hos herrerne er Danmark også sikret en plads ved VM i 2021 på trods af den aflyste kvalifikation. Håndboldherrerne skal med til VM som forsvarende mestre, efter at de vandt VM i 2019.

Derudover er Spanien, Kroatien og Norge sikret en plads ved slutrunden, efter at de fik henholdsvis guld, sølv og bronze ved EM.

Desuden bliver Slovenien, Tyskland, Portugal, Sverige, Østrig, Ungarn, Hviderusland, Island, Tjekkiet og Frankrig de øvrige europæiske nationer, der deltager ved VM.

De kommer med på grund af deres placeringer ved EM i januar.

VM i 2021 skal afholdes i Egypten.

FAKTA: Coronavirus ændrer i håndboldkalenderen

Coronapandemien har ændret på mange ting i hele verden i de seneste måneder.

Nu har den europæiske håndboldkalender også fået endnu en ordentlig rusketur, efter at Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) fredag havde møde om de kommende turneringer.

Her får du et overblik over de ændringer, der er foretaget.

* Herrernes Champions League:

Ottendedels- og kvartfinalerne bliver aflyst. De to bedste hold i hver gruppe stryger direkte i Final 4, som skal afvikles 28. og 29. december i Köln.

Det er Barcelona, Paris Saint-Germain, THW Kiel og Veszprém.

Dermed er Aalborg Håndbold, som ellers havde nået ottendedelsfinalen i turneringen, færdige i denne sæsons turnering.

* Kvindernes Champions League:

EHF håber at kunne afvikle kvartfinalerne sammen med Final 4, så det hele bliver samlet fra 3. til 6. september.

Kan det ikke lade sig gøre, vil Final 4 i stedet blive rykket til oktober, og så vil kvartfinalerne blive aflyst. Det vil i så fald betyde, at de to bedste hold i hver gruppe går videre.

Det er godt nyt for Team Esbjerg, der er på andenpladsen i gruppe A. De vil komme i Final 4 sammen med Metz, Györ og Brest Bretagne.

* EHF Cup:

EHF Cup for både kvinder og mænd aflyses.

Hos kvinderne var både Odense Håndbold og Herning-Ikast ellers nået til semifinalerne, mens Bjerringbro-Silkeborg og TTH Holstebro var i gang med gruppespillet hos herrerne.

* Kvinde-EM 2020:

Kvalifikationen er aflyst.

Danmark og Norge var allerede kvalificeret som værter af slutrunden. De øvrige deltagere bliver de bedst placerede nationer fra EM i 2018.

Det betyder, at Frankrig, Rusland, Holland, Rumænien, Sverige, Ungarn, Montenegro, Tyskland, Serbien, Spanien, Slovenien, Polen, Tjekkiet og Kroatien skal med.

Herrer-VM 2021:

Kvalifikationen for de europæiske hold er aflyst.

Danmark var allerede kvalificeret som forsvarende mester. Det samme var Spanien, Kroatien og Norge, da de blev nummer et, to og tre ved EM i januar.

De øvrige europæiske hold bliver de bedst placerede fra EM i januar. Det betyder, at Slovenien, Tyskland, Portugal, Sverige, Østrig, Ungarn, Hviderusland, Island, Tjekkiet og Frankrig skal med.

Kilde: Det Europæiske Håndboldforbund (EHF).

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind